Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi koncepciók

Városi koncepciók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Képviselő-testület ismét elfogadta a sportfejlesztési- drogstratégiai és a kulturális koncepciót. Az 5 évre szóló koncepciók végrehajtását fontosnak tartják. A következő évi ülésükön áttekintik a megvalósult terveket, és ha szükséges újabb fejlesztéseket is rendre tesznek.

Tavalyi évben több 5 évre szóló koncepciót fogadott el a Gyöngyösi Képviselő Testület. Ezek között szerepel a sportfejlesztés, melynek keretében a Gyöngyös Város Önkormányzatának fenntartásában lévő óvodák nagycsoportosai úszásoktatásban részesülnek. Ez évben pedig szeretnék bevonni a város többi óvodáját is. Idei tervek között szerepel még a kerékpárút fejlesztése és sportágválasztó intézmény létrehozása.

A kulturális koncepciónak köszönhetően is sok terv megvalósult, és mint a sportnál itt is létrejött az erről szóló kerekasztal.

– A Vályi Nagy Károly tornacsarnoknak az akusztikáját javítani fogják több millió forintból Pl.: a Gyöngyös Városi Televízió az analóg felvételeknek a digitalizációja. Tavalyi évben is megvolt remélhetőleg ebben az évben is, de például kimaradt a cselekvési programból, és most pótolva volt Gyöngyösön főleg a Mátrában a képzőművészeknek ilyen tábora van és ezt támogatja az önkormányzat ez is nagyon fontos – sorolta Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság vezetője.

A harmadik koncepciót tavaly novemberben fogadták el mely a drogstratégiát foglalja magába. Céljuk, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják a drogok kártékony hatását, valamint az ezzel foglalkozó szerveket megismertessék velük.

– Elsőként az ifjúsági térnek a kiválasztása merült fel, illetve akik a gyermekekkel valamennyire közel vannak mint a védőnők, legyen valamilyen oktatásuk kábítószerrel kapcsolatban. Ugyanúgy különböző iskolai rendezvényeknél konferenciák melyek a szenvedélybetegségek és programok – tette hozzá az igazgató.

A testület márciusi ülésén a tavalyi évben elfogadott ifjúsági koncepciót is megtárgyalja és felülvizsgálja.


Tovább az archívumra