Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Végleg elkészült a Mátra Múzeum komplexuma, melyben a szakemberektől a turistákig mindenki otthon érezheti magát

Végleg elkészült a Mátra Múzeum komplexuma, melyben a szakemberektől a turistákig mindenki otthon érezheti magát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két és félmilliárdos projektet ma az oktatási miniszter nyitotta meg.

Harmadszor is átadó ünnepségen jártunk a Mátra Múzeumban, ám ezúttal utoljára, hiszen végleg elkészült a komplexum: megújult a múzeum és a kert is, és bejárható a vadonatúj természettudományi pavilon is. Sok mindenkinek kell ezért köszönetet mondani – jegyezte meg Hiesz György polgármester.

Hiller István kulturális miniszter maga is felsorolta a több mint másfél milliárdos beruházás összes forrását: az Európai Uniót, a megye és a város önkormányzatát, valamint a magyar kormányt. A miniszter kedvence a több emelet magas óriásfa lett, melyen élőben tanulmányozható a természet működése.

A múzeumkomplexumban a szakemberektől a turistákig mindenki otthon érezheti magát –tette hozzá a tárcavezető.

Óriási műszaki bravúr a természettudományi pavilon megépítése, melyben a biológusok álmait valósította meg a profi tervezés – jelentette ki a megyei közgyűlés elnöke.

Magyarország összes csigája meglelhető a kiállításban a rovarok egyedülállóan teljes törzsfája mellett, de rengeteg állat él és fejlődik is a termekben – tudtuk meg a múzeumigazgatótól.

A szakemberek hangsúlyozták: az immár teljes múzeum az országban egyedülállóan enged betekintést a természet világába.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-27 )

Tovább az archívumra