Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utazás 2018

Utazás 2018

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnyílt az Utazás 2018 kiállítás, Hazánk és a Közép- Kelet- Európai régió legnagyobb turisztikai seregszemléje a Budapesti Vásárközpontban. A 4 napos rendezvényen 23 ország 280 kiállítója mutatkozik be, és kínálja utazásait. A kiállítás hazai díszvendége: Hévíz, a külföldi pedig Marokkó.

Marokkót népszerűsítő táncosok pezsdítették fel a hangulatot, az idei utazás kiállítás megnyitóján, népszerűsítve ezzel a rendezvény külföldi díszvendégét. A megnyitón elhangzott, a turisztikai szakma folyamatosan átalakul, és a változások közepette is jól működik az ágazat hazánkban. Tavaly ősszel a magyar turisztikai szakma letette a kormány asztalára Magyarország hosszú távú turisztikai stratégiáját, amit a kormány elfogadott-hangsúlyozta a Magyar Turisztika Szövetség elnöke.

A kitűzött stratégia célja, hogy a magyar turizmus 10-12 év múlva a mai 370 ezer helyett 460 ezer munkavállalót foglalkoztasson, és a GDP-n belül, a turizmus súlya 10% -ról 16%-ra emelkedjen, és az ágazat biztos megélhetést jelentsen a fiatalabb generációk számára is- tette hozzá az elnök. A turisztikai seregszemlén az idén is rész vesz Gyöngyös és térsége, a Mátra és a Bükk közös standon csalogatja a vendégeket.

Minden alkalmat ki kell használni, hogy minél jobban megismertessük a térséget a nagy közönséggel- mondta a kiállításon Gyöngyös polgármestere.

Jövőre sok változást terveznek a városi rendezvényeket illetően is- tette hozzá a polgármester. A turisztikai kiállítás hazai díszvendége az idén Hévíz, a kikapcsolódni vágyók március 4-ig válogathatnak a hazai és a külföldi kínálatokból.


Tovább az archívumra