Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórumon ismertették Mátrafüreden a település legújabb rendezési tervét

Lakossági fórumon ismertették Mátrafüreden a település legújabb rendezési tervét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A településrész átfogó építésügyi szabályozása régóta várat magára – ezért volt szükség a tervek elkészítésére. A lakók körében néhány új építési telek kialakítása váltotta ki a legnagyobb ellenérzéseket.

Mátrafüred új rendezési terve. Hasonlóan átfogó szabályozás jó néhány éve nem készült a településről, most elsősorban a lakossági igények valamint az építési lehetőségek kivizsgálása volt az oka a terv elkészítésének.

Ez váltotta ki a legkomolyabb ellenérzést a lakók részéről, aki azt mondják: az új építési telkek kialakításával százéves erdőket kellene kivágni, ami egyebek mellett árvízvédelmi problémákat is felvet. Németi László főépítész azonban hangsúlyozta: a terv kialakítását hosszú előkészítő folyamat előzte meg, amelynek során minden felmerülő kérdést megvizsgáltak. Ugyanakkor a lakosság igényét és kéréseit is figyelembe fogják venni a végleges változat elkészítésekor.

Azt, hogy az új rendezési terv mikor léphet hatályba, egyelőre nem tudni. Az elképzeléseket ugyanis több fordulóban egyeztetik az érintettekkel, csak ezt követően kerülhet a gyöngyösi képviselő-testület elé az elképzelés.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-10-28 )

Tovább az archívumra