Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új bútorok

Új bútorok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

900 ezer forint értékben szerzett be új bútorokat a Hajléktalanok Gondozóháza. A nagyrészt pályázati forrásból megvalósult fejlesztés során szekrényeket, asztalokat, illetve székeket kaptak a bentlakó rászorulók. Az intézmény a tervek szerint idén lecseréli a használt ágyakat és matracokat is- mondta el Őszi Benjámin intézményvezető.

Részben megújult a gyöngyösi hajléktalanszálló berendezése, miután 900 ezer forintos beruházást hajtott végre az intézmény. A jórészt pályázati forrásból vásárolt bútorok a lakók kényelmét és magasabb színvonalú ellátását biztosítják a jövőben- mondja Őszi Benjámin, az intézmény vezetője.

– Most a 2017-es pályázati időszakban nyertünk 809 ezer forintot eszközbeszerzésre, ami magában foglalta 29 darab matracvédő huzat beszerzését, 15 nagy ruhásszekrény beszerzését és kilenc étkezőasztal, illetve 30 ehhez tartozó szék beszerzését – ismertette Őszi Benjámin, a gondozóház vezetője.

A 15 új hálószobai szekrényben megfelelően és biztonságosan tárolhatják személyes tárgyaikat a rászorulók. A konyhán, valamint a társalgóban pedig új székeket és asztalokat használhatnak ezentúl . Ez utóbbiakat a lakók maguk szerelték össze, így még inkább a sajátjuknak érezhetik azokat- tette hozzá Őszi Benjámin, aki megjegyezte, az idei évben további fejlesztéseket kívánnak végrehajtani.

– Az idei 2018-2019-es pályázati időszakban most új ágyakat illetve ehhez tartozó új matracokat szeretnénk venni, ez összesen 30 darab új ágyat és matracot jelentene sikeres pályázat esetén, illetve az éjjeli szekrényeinket szeretnénk lecserélni, ez is 30 darabot tenne ki – tette hozzá Őszi Benjámin.

A bútorokon kívül több százezer forint értékben szerzett be gyógyszereket és kötszereket is a hajléktalanszálló, ami egész télen telt házzal működött.


Tovább az archívumra