Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hosszabban tartanak nyitva mindenszentekkor és halottak napján is a gyöngyösi temetők

Hosszabban tartanak nyitva mindenszentekkor és halottak napján is a gyöngyösi temetők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már most elkezdték takarítani a Városgondozás emberei a sírhelyek között járdákat, tereket. A polgárőrség és a rendőrség emberei is folyamatosan járőröznek.

Már most sokan látogatják a temetőket, igaz még csak takarítják a sírokat cserélik a virágokat. És a városgondozás emberei is takarítják a temetők járdáit, tereit. Gyöngyöshöz a mátrafüredivel együtt 5 sírkert tartozik ezt minden évben ünnepek előtt rendbe teszik. November 1-jén és 2.-án, vasárnap és hétfőn este kilencig tartanak nyitva a temetők.

A temetői rendelet szerint már október 15.-től tilos minden ipari szakmunka a sírkertben és az ünnepek alatt autóval, sőt mozgássérült igazolvánnyal sem szabad a temető területére behajtani. Czakóék most Egerből jöttek rendbe tenni a sírokat.

Már néhol a mécsesek is égnek, és a friss virágok is kint vannak, régebben gyakran előfordult, hogy ellopták ezeket, ezért a polgárőrség és a rendőrség emberei is folyamatosan járőröznek a temetőkben.

A sírok rendbetétele közben eltakarított hulladékot a kihelyezett konténerekbe tehetik, ehhez műanyag zsákokat is kaphatnak a temetőgondnokságnál. És mindenszentekkor arra is fokozottan ügyelni kell, hogy a gyertyákat és mécseseket ne tegyük olyan helyre, ahol könnyen lángra kaphat környezetük.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-10-30 )

Tovább az archívumra