Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Novembertől a gyöngyösi hajléktalanok gondozóháza is felkészült a krízis időszakra

Novembertől a gyöngyösi hajléktalanok gondozóháza is felkészült a krízis időszakra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jelenleg még nincs teltház az intézményben, de az éjjeli menedékhely plusz 6 férőhelyét is megnyitották a rászorulók részére. A hajléktalanokat ebben az időszakban meleg étellel és itallal, orvosi ellátással is segítik.

Az átmeneti szállást, a nappali melegedőt és az éjjeli menedékhelyet is igénybe vehetik azok a hajléktalanok, akik felkeresik a Menház úti gondozóházat Gyöngyösön.
Itt hideg és meleg ételt is kaphatnak a rászorulók és az ügyiratok intézésében is segítenek, sőt ha kérik az új típusú influenza elleni védőoltást is ingyenesen megkaphatják.
Gyöngyösön a becslések szerint, mintegy 70 otthontalan él. A téli időszakban, egészen április 30.-ig különösen figyelnek az utcán élőkre, két gondozó járja a köztereket. A meleg és az ellátás ellenére mégis akadnak olyanok, akik nem akarnak bemenni a szállóra. A gondozók őket is ellátják.
Mindhárom szállás 15 férőhelyes az éjjeli menedékhelyet még 6 ággyal is bővítették, ezt a krízis időszakban tudják igazán kihasználni. – mondja Baló Lajos szakmai vezető. Ezt két éve a Kistérségi Többcélú Társulás pályázat útján valósította meg.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-11-03 )

Tovább az archívumra