Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megosztottak

Megosztottak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A választást követően is megosztott az ellenzék. Reichenberger János az LMP jelöltje szerint az MSZP- Párbeszéd képviselőjelöltjének vissza kellett volna lépnie az indulástól Vona Gábor javára, ha valóban ellenzéki győzelmet akart volna. Orosz Bálint János úgy reagált, ezzel együtt is Horváth László nyerte volna a körzetet. Mindkét politikus úgy véli, eredményesen szerepeltek a választáson.

Orosz Bálint János szerint elkeserítő, hogy ennyien lépnek vissza, illetve mondanak le parlamenti mandátumukról. A választási eredményeket követően, úgy véli, jól teljesített.

– Én pozitívan élem meg ezt az egészet, hiszen nagyon mínuszról kezdtem a kampányt, ugye volt ennek előzménye, hogy miért. Nincsen ezzel semmi gond, lelkiismeretem tiszta, megtettem mindent, eljutottam minden településre, van, ahova többször is. Én úgy gondolom, hogy azok a szavazók, akik ide szavaztak a baloldalra, illetve az MSZP- Párbeszédre, azok nem szavaztak volna másra – fejtette ki.

Reichenberger János az LMP részéről elmondta: kormányváltásra készült, de még nem zárultak le a választással kapcsolatos vizsgálódások, így várja a végkifejletet. Úgy látja, hogy a párt a kampányt követően erősödött, 100 ezerrel több támogatójuk van.

– Én úgy látom, hogy a pártunknak nőtt itt a megyében is a támogatottsága, ami köszönhető annak, hogy igen erős kampányt folytattunk, már a tavaly nyár végén megkezdtük a kampányt a Paks2 aláírásgyűjtéssel, nagyon-nagyon sok emberrel beszéltünk, jóval erősebb a pártunk, mint volt egy évvel ezelőtt itt helyben is – közölte.

Az LMP-s képviselő hozzátette: ha az MSZP annyira szerette volna, hogy ne fideszes jelölt legyen a körzetben, akkor nekik kellett volna megtenni azt a gesztust, hogy nem kampányolnak, vagy visszavonják a jelöltjüket.

Orosz Bálint János úgy reagált: ha ő és Reichenberger János is visszalépett volna Vona Gábor javára, akkor se érték volna utol Horváth Lászlót.

Kerestük Vona Gábort is a választási eredményekkel kapcsolatban, aki időközben nem csak elnöki pozíciójáról, hanem parlamenti mandátumáról is lemondott, illetve tervei szerint a politikai életből is kivonul. Adásunkig nem értük el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:14
Kaláka együttes koncert
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:01
Reklám
10:04
Natura-túra - bringával a Natura 2000 hálózatában - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
18:29
Reklám
18:33
Nápolyi 1. rész
18:59
Reklám
19:02
Nápolyi 2. rész
19:28
Legenda - dokumentumfilm
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
20:30
Képújság