Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségügyi konferencia

Egészségügyi konferencia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

XXIV. alkalommal rendezték meg a Heves Megyei Orvos- Gyógyszerész és Szakdolgozói Napokat Gyöngyösön. A 2 napos konferencián számos szakterület szakemberei cserélnek tapasztalatot.

Orvosok, háziorvosok, gyógyszerészek, szakdolgozók, egymáshoz kapcsolódik tevékenységük a gyógyítás során, így egy közös szakmai konferencián cserélhetnek tapasztalatokat Heves megye egészségügyi szakdolgozói, a Gyöngyösön megrendezett tanácskozáson. A régió 5 kórháza között kollegális a kapcsolat, ami a betegek érdekeit szolgálja- hangsúlyozta a Weisz Péter, a szervező gyöngyösi kórház főigazgatója.

Az ellátórendszer fejlesztéséről beszélt a megnyitón Mészáros János helyettes államtitkár, folytatódik az orvosok, egészségügyi szakdolgozók béremelése is – fejtette ki, hozzátéve: ez és az ehhez hasonló konferenciák alkalmasak arra, hogy a mindennapi betegellátás során szerzett tapasztalatot egymással megosszák, így egymást segítsék a szakmai fejlődésben. A 200 éve született Semmelweis Ignác tiszteletére, az idei évet emlékévvé nyilvánították, így a szakmai fórumot az emlékév jegyében rendezték meg.

Sajnálatos, hogy Európában és hazánkban is, még mindig magas a kórházi fertőzés okozta elhalálozások száma- tette hozzá a szakember. A higiénés körülményekre szeretnék felhívni a figyelmet azzal is, hogy a 2018-as évet a betegbiztonság évének nyilvánították.


Tovább az archívumra