Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több új autó kel el

Egyre több új autó kel el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel negyven százalékkal nőtt az új autók eladása az előző évhez képest- tudtuk meg a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnökétől. A gyöngyösi forgalmazók is bővülő piacról és ugyanekkora növekedésről számolnak be. Folyamatosan és jelentősen növekszik a magánvásárlók aránya és emelkedik a hitelre történő vásárlások száma is.

Jelentősen megugrott az újautó eladások száma az előző év azonos időszakához képest. Idén áprilisban közel negyven százalékkal több autót értékesítettek, mint tavaly ilyenkor. Ez az arány a nyugat-európai növekedésnek a sokszorosa – mondta el a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke.

– Egy alacsony bázisról egy súlyos válság után jött létre ez a fejlődés, amit most már az utóbbi két évben látunk. Ez részben a piac helyreállását jelenti – fogalmazott Erdélyi Péter.

A gyöngyösi forgalmazók is jelentős forgalomnövekedésről számolnak be. Az eladások megközelítik a negyven százalékos bővülést, ami főként a magánvásárlók visszatérésének köszönhető – mondja az egyik helyi autókereskedés vezetője.

– A válság alatt még nagyon nagy volt az aránya a céges vásárlóknak, tulajdonképpen abból éltünk, az tartotta el a kereskedéseket. Most ez az arány elkezd eltolódni, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebb cég vásárol, a cégek még többet vásárolnak, viszont sokkal több a magánvásárló, arányaiban itt nálunk körülbelül már 40 százalék a magánvásárlók aránya, míg a válság alatt akár 20 százalékra is csökkent ugyanez az arány. Nyilván a számok is nagyobbak, tehát összességében több autó kel el -magyarázta Tóth Máté.

Van olyan márkakereskedő Gyöngyösön, aki az év minden napján elad egy új autót. A növekedés az alacsonyabb kategóriákra és a jól felszerelt prémium gépkocsikra is egyaránt jellemző. Egyre inkább keresik a hibrid, vagyis az elektromos meghajtással kiegészített modelleket is.

– Rendkívül népszerűek, és egyébként nyugodtan elmondható, hogy évről évre népszerűbbek. Sőt ha nagyon szeretnénk boncolgatni ezt a dolgot, akkor azt mondom, hogy 2012-től éves szinten 20-30-40 százalékkal adunk el több hibrid autót, mint az előző évekhez képest. Jelen pillanatban ez éves szinten egyébként, ha összességében nézem az eladásainkat, akkor ez 30-35 százalékos szint a teljes gépjármű eladásainkból – ismertette Balla Krisztián.

Jelentősen csökkent a dízel autók forgalma, helyettük jóval nagyobb arányban választanak benzines típusokat, sőt a tavalyi évben még két teljesen elektromos meghajtású autó is gazdára talált Gyöngyösön.


Tovább az archívumra