Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borfórum

Borfórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal rendeztek Borfórumot a Kékes étteremben. A programot hagyományteremtő céllal indították el, hogy a környékbeli nagyvállalkozók megismerkedjenek a helyi borászokkal és megízleljék Gyöngyös és környéke legjobb borait.

A Gyöngyösi Hegyközség és a Gyöngyösi Önkormányzat közösen szervezett borkóstolót a város legjelentősebb cégeit képviselő vezetők számára, ahol végigkóstolhatták a Gyöngyösi Hegyközségi borverseny 21 legjobb borát.

– A célja az volt, hogy a helyi borászokat a gyöngyösi hegyközséghez kapcsolódó borászokat összehozzuk, kapcsolatba hozzuk a város nagy adózóival egy borkóstoló, szabad beszélgetés keretein belül – mondta el Holló Ákos, a Gyöngyösi Hegyközség elnöke.

A helyi borok jól mutatják a borvidékben rejlő lehetőségeket, hogy milyen potenciál, ökológiai erő van ebben a tájegységben, főleg a fehérborok tekintetében – emelte ki Zilai Zoltán.

– De ne feledkezzünk meg a jó rozékról, a jó vörösborokról sem, ezek is egyre inkább versenyképesek azt gondolom összevetésben, hiszen a fogyasztói borízlés a gyümölcsösebb a könnyebb jobban fogyasztható borok irányába változik és ezeket az igényeket a Mátrai borvidék úgy gondolom, nagyon jól ki tudja szolgálni – vélekedett a Magyar Borakadémia elnöke.

Hiesz György véleménye szerint, a mátrai borok országos szinten is helytállóak. Fontosnak tartja az összefogást, ezért is támogatta a fórum létrejöttét. A cégvezetők is jó kezdeményezésnek tartották ezt a rendezvényt.

– Szerintem nagyon jó megoldás körbemegyünk, most megkóstoljuk a borokat. Van több olyan borász, akinek forgalmazzuk is a borát, aki itt van jelenleg. Bízok benne, hogy ez a kezdeményezés ez jót tesz a városnak is meg nekünk is – fogalmazott Zsákai József.

A rendezvényt hagyományteremtő céllal, az összefogás jegyében indították el, hogy közelebb hozzák a borászokat és a közélet szereplőit, valamint közösen népszerűsítsék Gyöngyös kiváló borait.


Tovább az archívumra