Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összeállította a jövő évi költségvetési koncepciót a gyöngyösi grémium

Összeállította a jövő évi költségvetési koncepciót a gyöngyösi grémium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyelőre még irányszámok nélkül megfogalmazott elképzelések az intézményeket takarékosságra ösztönzik.

Most vitatta meg a képviselőtestület a 2010-es költségvetés koncepcióját. Egyelőre még konkrét számadatok nélkül terveztek, de annyi már bizonyosnak tűnik, hogy idén is forráshiányos lesz a városi költségvetés. A hétfőn véglegesítésre kerülő országos költségvetési törvényből eddig ismert tények alapján tervezik a helyi büdzsét is, vagyis további 1 százalékos gazdasági visszaeséssel és 4 százalék körüli inflációval számolnak.

A jövő évi költségvetésben kiemelt helyen szerepelnek az első fordulóban nyertes uniós pályázatok, melyekhez az önrészt biztosítani kell – olvasható a vitaanyagban. Ugyanakkor a következő uniós tenderek önkormányzati részére is gondolnak a döntéshozók. Minden városi intézménynek élnie kell a pályázati lehetőségekkel. Javasolt a magánszemélyek kommunális adójánál egy 500 forintos emelés adótárgyanként, az építményadónál pedig egy legalább 50 forint/négyzetméter emelés.

A tervek szerint folytatódik a Zsellérközök rehabilitációja, továbbá pályázati lehetőségek igénybe vételével a mátrai kerékpárút rekonstrukciója és bővítése is. Mindemellett forrást kell biztosítani parkolók felújítására, illetve a régi parkolók korszerűsítésére. A közeljövőben azt is átgondolják, hogyan lehetne hasznosítani a városi kórház jelenleg használaton kívüli épületeit.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-11-26 )

Tovább az archívumra