Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyit az ifjúsági tábor

Nyit az ifjúsági tábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jövő héttől már várja a táborozókat a Mátrafüredi Ifjúsági Tábor, ami az elmúlt évben került Gyöngyös tulajdonába. Az üzemeltetéssel a Sportfólió Kft.-t bízták meg, a cég elvégezte a karbantartásokat, a takarítást, így az 5 éve zárva tartó épületegyüttes, ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Ma a város képviselői egy bejáráson ismerkedhettek meg a táborral.

Gyülekeznek a képviselők a mátrafüredi ifjúsági tábor udvarán. A döntéshozók bejárásra érkeztek, ismerkednek a felújított tábor szolgáltatásaival, ugyanis 5 év szünet után, ismét várja a táborozó gyerekeket az épületegyüttes. A Gyöngyösi Önkormányzat egy ingatlancsere folytán jutott a táborhoz, mivel a volt honvédségi laktanya területén egy közel 1 hektáros telket adott az új tűzoltólaktanya építéséhez, és cserébe 2 állami tulajdonú területet kapott, az egyik ez az ifjúsági tábor, amit előtte a Csongrád megyei Önkormányzat üzemeltetett.

Az üzemeltetők azt szeretnék, ha leginkább a gyöngyösi gyerekeket szolgálná, már az iskolákkal elkezdték a kapcsolatfelvételt. A karbantartásokat elvégezték, megkapták az engedélyeket és várják a táborozókat, indul a szezon.

A táborban van tanári szoba, orvosi szoba, ebédlő, kis konyha használatot biztosítanak a családok számára. Nagy konyha fenntartására a tábor nem alkalmas, de a gyerekek étkeztetését meg tudják oldani. Helyben is lehet egy-egy bográcsost készíteni, és ételszállításra is van lehetőség- tette hozzá az ügyvezető. A területet kamerarendszerrel is védik.


Tovább az archívumra