Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködés – sport és tudás

Együttműködés – sport és tudás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Korlátlan idejű együttműködési megállapodást kötött az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Gyöngyösi Kézilabda Klub. Céljuk, hogy a fiatalok ne csak sportkarrierjüket építhessék a megyében, hanem legyen lehetőségük mellette diplomát is szerezni.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub és az egri Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást írt alá, mely által közösen tudják segíteni a fiatal női kézilabda játékosokat a karrierépítésben. Céljuk többek között az is, hogy a gyöngyösi utánpótlásnak lehetősége legyen továbbjutnia az egri felnőtt csapatba.

– Folyamatosan keressük, azokat az együttműködéseket ahová a fiatalabb játékosainkat majd tovább tudjuk delegálni és azt gondoljuk, hogyha megyén belül tudnánk ezt megtenni és ezt Egerben tudnánk megoldani, az lenne mindenki számára a legkézenfekvőbb, főleg úgy, hogy akár még tanulási lehetőséget is fogunk tudni nekik biztosítani. Azt gondolom, hogy erre mindannyian nagyon büszkék tudnánk lenni – fogalmazott Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub enöke.

Fontos, hogy az Egyetemeken magas szintű sportképzések legyenek. Liptai Kálmán kiemelte ennek fő filozófiáját: Játszani magas szinten és tanulni! Hiszen a sport mellett fontos a tanulás is.

– Úgy gondoljuk, ha a kampuszokon nagyon élénk női kézilabdaélet folyik, akkor ebből állandóan lehet építkezni és lehet egy olyan csapatot építeni, ami gyakorlatilag fent van az élvonalba akár NBB NB1-ben. Ennek a filozófiának a legfontosabb része az, hogy a gyerekeknek egy karriertervet tudunk mondani, hogyha ezt végig, csinálják akkor boldog életük lesz ebben a sportos életben – mondta.

Gyöngyös Város önkormányzata kiemelkedően támogatja mind a női mind a férfi kézilabdát, Gyöngyösön azonban nincs a Nemzeti Bajnokságban játszó női csapat. A városvezető bíztatja a fiatalokat az Egyetemi sportra és továbbtanulásra.

– Szeretnénk visszaállítani, hogy ne csak tehetséges és erős gyerekek legyenek, hanem okosak is, akik hajlandók a jövőről is gondoskodni, gondolkodni és tovább szeretnének tanulni. Ezt egy jó dolog, mert azt gondolom, hogy mind a két fél az egyetem és a klub is felismerte, hogy ez a közös jövő ez egymásnak tényleg csak segíthet a város meg persze partner lesz mindig – ígérte.

A megállapodás korlátlan időre szól, de mindkét fél hosszú idejű közös munkát tervez a jövőre nézve.


Tovább az archívumra