Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári akadémia

Nyári akadémia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sástó ad otthont idén az Ökopolisz Alapítvány 6. alkalommal megrendezett Nyári Akadémia programjának. A résztvevők kerekasztal beszélgetéseken, vezetett túrán és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek a Mátrában töltött 4 nap alatt.

Az állampolgárok politikai kultúrájának fejlesztése, az ökopolitikai gondolkodásmód népszerűsítése, az állampolgárok közügyekben való részvételre ösztönözése. Ilyen és ehhez hasonló célokat fogalmazott meg célként a Lehet Más a Politika párt, amikor megalapította az Ökopolisz Alapítványt. 4 napos Nyári Akadémia programjuknak idén első alkalommal a Mátra, azon belül is Sástó ad otthont.

– Elsősorban az ökopolitikai eszmeiség képviselete a legfőbb feladatunk és ezen a hétvégén is ekörül forognak természetesen a mondanivalóink, a műhelybeszélgetéseink, a nagy plenáris beszélgetéseink. Ettől függetlenül nem fogjuk megkerülni a Magyarországot elmúlt fél és egy évben, lázban tartó eseményeket sem. Tehát volt itt egy országgyűlési választás, természetesen ez is szóba fog kerülni, ennek egyfajta értékelése, illetőleg a XXI. századi pártok, a XXI. századi Magyarországnak a politikája. Tehát ami szintén nagyon-nagyon fontos – sorolta Lengyel Szilvia, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke.

Kell-e félniük a politikusoknak a civilektől? Milyen következtetéseket lehet levonni a 2018-as kampányból? A programsorozat Keresztes László Lóránt, Pápay György, Gulyás Márton és Glied Viktor Civilek és pártok című kerekasztal beszélgetésével kezdődött.

– Nagyon sok helyen ott vannak a helyi civilek és ott a munkakapcsolatok élőek. Nagyon sok példát tudnék mondani. Én magam pécsi vagyok, és nekünk is nagyon aktív munkakapcsolatunk volt az önkormányzatban már ciklusok óta erőteljes képviselettel rendelkező civil szervezettel. Itt most az lenne a legfontosabb feladatunk, hogy egyfajta együttműködést alakítsunk ki, ami már azt is magában foglalja, hogy akár közösen is indulhatnánk a választáson. Ez lehetőséget adna, hogy egy nagyon komoly változást generáljunk a politikai viszonyok tekintetében, és ha sikerülne legyőzni a Fideszt nagyon sok város esetében, akkor nagyon komoly minőségi javulás következne be a magyar demokráciában véleményem szerint – Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke.

Magyar médiaviszonyok, a zöldpolitika jövője, a globális rend átalakulása. Ehhez hasonló témákról is hallgathatnak a hétvége folyamán még kerekasztal beszélgetéseket a Nyári Akadémia résztvevői. Emellett egy vezetett túra keretein belül megismerhetik a Mátrát, valamint kézműves foglalkozáson és napindító jógaórákon is részt vehetnek.


Tovább az archívumra