Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maratoni, több, mint 12 órás ülést tartott csütörtökön a gyöngyösi grémium, melyen többek között a lakossági hulladékszállítás reformjába kezdtek

Maratoni, több, mint 12 órás ülést tartott csütörtökön a gyöngyösi grémium, melyen többek között a lakossági hulladékszállítás reformjába kezdtek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A várospolitikusok a helyi adók közül a tegnap adásunkban elhangzott téves információval szemben csakis az építményadót emelték.

Négyzetméterenként ötven forinttal kell többet adózni a gyöngyösi építmények tulajdonosainak januártól, kivéve a garázsokat birtokló polgárokat. A kommunális adó nem emelkedett, az idegenforgalmi adó sem, és a helyi iparűzési adó is 2 százalékon marad jövőre. Az ivóvízdíj köbméterenként nettó 275 forint lesz, ez 4 és fél százalékkal több, mint az idén. A szennyvízdíj 6 százalékkal, a parkolódíj 10 forinttal emelkedik, a helyijárati buszjegy árai átlagosan 6 százalékkal nőnek. A temetői szolgáltatás is 6 százalékkal drágul.

Március végéig minden családi házas háztartásba eljuttat a hulladékkezelést végző cég egy 120 literes edényt. A zsákos rendszer megszűnik, a kötelező minimum mennyiség, melyet igénybe kell venni, 40 liter/fő lesz. Több, mint 20 új szelektív gyűjtőszigetet is megépítenek, és a kötelező szerződéskötéssel nem élőket ellenőrzik és büntetik is majd. A szolgáltatás díjában benne foglaltatik a lomtalanítás, a zöldhulladék elvitele, több hulladékgyűjtő udvar létesítése is, és a szociálisan rászoruló idősek és az egyedülállók számíthatnak díjkedvezményre.

A Halászi út neve január végétől Atkári útra módosul. A bölcsödei és óvodai étkeztetés rendszere marad a régi, de takarékoskodást várnak az intézményektől a képviselők. Arról is döntöttek, hogy újra kötvényt bocsát ki az önkormányzat, immár második nekifutásra és ezúttal forintalapon keresik a bankok érdeklődését. A főiskola mellett létesülő sportcentrumban a város is szerepet kíván vállalni, a tárgyalásokat megkezdik, és jövőre elkészülhetnek a részletes pénzügyi számítások is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-12-11 )

Tovább az archívumra