Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem ötszázan álltak sorba ma délelőtt a munkaügyi központ előtt.

Csaknem ötszázan álltak sorba ma délelőtt a munkaügyi központ előtt.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy helyi cég hirdetett állásokat a jövő év elejétől. Harminc főt vesznek majd fel, a jelentkezés többszörös volt a betanított gépkezelői munkakörbe. Általános ez a tendencia, a gyöngyösi munkaügyi központban is több, mint ezer fővel többen keresnek állást, mint tavaly.

A gyöngyösi munkaügyi központban 4398 álláskeresőt regisztráltak 2009-ben. Ez csaknem 1200 fővel több, mint tavaly. A válság miatt idén a munkaerőpiac megtorpant – mondja a helyi kirendeltség vezetője. Ez mutatja azt is, hogy idén még nem szerveztek állásbörzét.

Jelenleg közel 150 betöltetlen pozíciót kínál a központ álláskeresőknek, de ezen a börzén csak harminc munkanélkülit közvetítenek ki a megrendelő céghez. A Pipis-hegyi kft 2010 januárjától bővíti alkalmazotti létszámát, betanított gépkezelői munkakörbe keres alkalmazottakat tekercselő, hőkezelő és szerelési munkákra. Közel ötszáz érdeklődő volt ezekre.

Koren Mónikától megtudtuk, hogy idén több a fiatal is jelentkezett a központba, de náluk jellemző, hogy a fizikai munkakörökben elhelyezkedettek rövid időn belül újra regisztrálnak állásokért, mert nehezen tudnak alkalmazkodni a több műszakos munkarendhez, és a stressz-tűrő képességük is alacsony.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-12-15 )

Tovább az archívumra