Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adomány a jászárokszállási kórháznak

Adomány a jászárokszállási kórháznak

Négy millió forint értékben fertőtlenítőszereket és ipari porszívókat adományozott Jászárokszállás önkormányzata a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. A település harmadik éve támogatja az egészségügyi központot, hiszen nagyon fontosnak tartják a fertőzések elkerülését. Magyarország az unión belül a 28 ország közül a 26. az egészségügy finanszírozásában, ezen pedig változtatni kell.

Fertőtlenítőszerek, 700 db felmosó mop, ipari porszívók- utóbbiakkal nem rendelkezett eddig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház – egyebek mellett ezeket tartalmazta az a 4 millió forintos csomag, melyet Jászárokszállás önkormányzata ismét felajánlott az egészségügyi centrumnak.

Gergely Zoltán polgármester kiemelte: évről évre növelik az összeget, és jövőre szintén segítenek majd a kórháznak.

– A következő évi költségvetést is már kezdjük alakítani, és bízom benne, hogy tovább tudjuk emelni ezt az összeget, de mindenhogy csak arra szeretnénk szorítkozni, hogy fertőtlenítő anyagokat és olyan higiénés anyagokat hozzunk, ami a fertőzések megelőzésére szolgál. Tehát mi nem tudjuk felvállalni a gyógyszer-ellátást, az ágyak cseréjét, egyéb ilyen dolgokat, de hogy ha ez egy kis része is az egésznek, akkor is nagyon fontos része – fogalmazott a polgármester.

Dr. Sinkó-Káli Róbert a Jászberényi kórház főigazgatója most is nagyon hálás volt a felajánlásért.

– Nyilván, mint minden kórháznak az egészségügy területén vannak gondjai, és nem bővében van pénznek, és ennek általában ilyenkor mindig azok a beszerzések esnek áldozatul, amit, hogy úgy mondjam könnyebb mellőzni, és nem biztos, hogy jobban jár a kórház. A kórházunk az nagy figyelmet fordít arra, hogy a kórház higiénés, kórházi fertőzéseknek a visszaszorítása – elég jó adataink vannak – és hát ebben részt vesz az önkormányzat is, a Jászárokszállási önkormányzat egy ilyen nagymérvű adománnyal – hangsúlyozta.

Gergely Zoltán városvezető leszögezte: sokáig nem tartható az, hogy hazánk az unión belül a 28 ország közül a 26. az egészségügy finanszírozásában. Erre megoldás kell.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság