Barack

Jó évet zárhatnak Gyöngyös környékén a sárgabarack termelők. Az időjárás vidékünkön nem okozott terméskiesést, így a mennyiség jóval meghaladja az országos átlagot és a minőség is megfelelő. A szüret lassan véget ér, de még elérhető a piacokon és az ültetvényeken is a nyári gyümölcs- mondta el televíziónknak Székely Zoltán gazdálkodó.

Már jó ideje szüretelik a sárgabarackot Gyöngyös környékén és nem igazán panaszkodnak a gazdák, hiszen az ország más részeivel ellentétben Gyöngyös környékét elkerülték a kemény fagyok és a jégverés is, ennek köszönhetően pedig itt szép lett a sárgabaracktermés.

– A sárgabarack a mi vidékünkön szerencsésen nagyon szép termést hozott. Ez köszönhető annak, hogy annak idején, amikor a tél végén volt az a hideghullám, amelyik egy hétig tartott és az ország más területein mínusz húsz fok alá is esett a hőmérséklet, itt nálunk megállt mínusz 11-13 foknál és mivel a kajszi rügyei elég már egy komoly fejlettségi állapotban voltak, ezért az a hideg az ország más tájain komoly károkat okozott – árulta el Székely Zoltán gazdálkodó.

Itt azonban rendkívül szép lett a terméshozam és a minőség is nagyon jó. A koraik már lassan leérnek, most már csak a késői fajtákat tudják még bő egy hétig beszerezni a vásárlók. Az árak viszont elég magasan maradtak az egész szezon során.

– Nálunk nagyon jól sikerült a szezon, most már a végét járjuk, gyakorlatilag a héten befejeződik a kajszibarack. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon jó közepes termésmennyiséghez párosult egy nagyon magas ár, amit én, mint termelő persze nem tartok túlzónak. Négyszáz forintért adtuk szedd magadban a kajszit – tette hozzá Székely Zoltán.

Azt mondja a gazda, hogy az őszibarack is hasonlóan jó termést ígér, aminek a szezonja egy hét múlva kezdődik, és eltart egészen szeptember végéig.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság