Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy szakmai délután keretein belül mutatták be a kompetencia alapú oktatást a Kálváriaparti Általános Iskolában

Egy szakmai délután keretein belül mutatták be a kompetencia alapú oktatást a Kálváriaparti Általános Iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az eseményre a környék iskoláinak pedagógusait is meghívta a szervező tankönyvkiadó. Az új tanítási módszert másodikos és hatodikos gyerekekkel mutatták be.

A térség és a város iskoláiból jelen lévő pedagógusok most megfigyelőként vettek részt a kompetencia alapú oktatást szemléltető tanórákon. Az ilyen órák lényege, hogy a gyerekek az elméletben megszerzett tudást a gyakorlatban is alkalmazzák. A Kálváriaparti Általános Iskolába az egyik tankönyvkiadó szervezte ezt a szakmai délutánt.
Matematika, szövegértés valamint szövegalkotás órái voltak a gyerekeknek. Először a másodikosak vettek részt interaktív órán, mesék címeit kellett kitalálniuk, és együtt olvasták fel a táblán lévő szakavat.
A hatodikosak pedig csoportokban dolgoztak. Az órát adó tanártól kaptak olvasási feladatokat, és a többieknek kellett eldönteni, hogy milyen tempóban és milyen sebességgel beszélt a társuk.
Szabó Éva tanár elmondta: a gyerekek kedvelik az újfajta oktatási módszert. A bemutató órák után a tanárok összeültek, és megbeszélték tapasztalataikat. Szakmai délutánt jövőre is szervez a tankönyvkiadó, elsőként januárban a II. Rákóczi Ferenc Általános és Művészeti Iskolában tanácskozhatnak majd újra a környék pedagógusai.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-12-17 )

Tovább az archívumra