Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megteltek a raktárak

Megteltek a raktárak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megteltek a raktárak, elfogyott a kapacitás – szeptember 30-ig nem tudnak több adományt fogadni a szociális adományboltok Gyöngyösön. Mindenkit megkérnek arra, hogy ebben az időszakban ne vigyenek be ruhaneműt, vagy bármilyen más jellegű adományt. A tervek szerint októbertől újra fogadóképesek lesznek. Érdemes tudni, hogy szerdánként 9 és 11 óra között a Vöröskereszt Kossuth utcai adományosztó pontjában, ingyenes ruhaosztás van.

Ezen a nyáron annyi adományt kaptak a szociális boltok, hogy a raktáraik teljesen megteltek, már átláthatatlanul sok a beérkezett adomány – mondja Liszkainé Aradi Mária. A Koháry úti, és a Verseny utcai helységek raktárai is tele vannak már.

– Nagyon segítőkészek Gyöngyösön és környékén az emberek, nagyon szépen köszönjük. De az, akinek valóban ingyenes ruhára van szüksége, azok lényegesen kevesebbek, mint azok, akik Gyöngyösön és a környéken adományoznak. Éppen ezért főleg a hagyatékból került ruhák szempontjából, napi szinten olyan sok zsák adomány érkezik, amit feldolgozni, raktározni, felcímkézni már nem áll módunkban – jelentette be Liszkainé Aradi Mária, az ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet alapítója.

Gyöngyösön korábban volt konténeres rendszer, hetente kétszer ürítettek – ám amióta megszűnt, azóta csak a Kincsesbarlangba érkeznek meg az egyházakhoz az adományok.

A dolgozók most arra kérnek mindenkit, hogy szeptember végéig lehetőség szerint ne vigyen be senki adományokat hozzájuk. Fogadásuk, elhelyezésük ebben az időszakban nem megoldható.

– Adományok fogadására szeptember 30-ig már nincs lehetőségük, amennyit tudtunk, és nyilván erre meg van a kapacitásunk, a raktáraink, a boltjainkhoz tartozó raktárak – de ezek mind megteltek, tehát ezeknek a feldolgozásához időre van szükségünk. És most egy óriási készletkisöpréssel a nyári dolgokat szeretnénk fél áron mindenki számára biztosítani, és így a téli ruháknak szeretnénk biztosítani a helyét, az őszi-téli ruháknak – tette hozzá.

Sokan nem tudják, hogy a boltba nem csak rászorultak mehetnek be, hanem olyanok is, akik másokon szeretnének segíteni azzal, hogy vásárolnak.

Minden héten, szerdán 9 és 11 óra között a Vöröskereszt Kossuth Lajos utcai adományosztó pontjában, ingyenes ruhaosztás van.


Tovább az archívumra