Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Horgászigazolvány

Horgászigazolvány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Plasztik kártya váltja le a horgászok jelenlegi papíralapú dokumentumait. Az új kártya tartalmazza többek között a területi engedélyt, fogási naplót és egyéb egyesületi okiratokat is, de akár azt is megmutatja, hogy hol horgászhat a kártya tulajdonosa. Szeptembertől már regisztrálhatják magukat a horgászok, februártól pedig csak ezzel lehet állami horgászjegyet váltani.

A régi horgászigazolványokat mutatja Dávid Ferenc a Mátrai Pergetők Horgász Egyesület tagja, ám nem sokáig marad a papír alapú dokumentáció, ugyanis a horgász szövetség a jövőben olyan plasztik kártyát vezet be, ami kiváltja a jelenleg használt igazolványokat.

– A teljes papíralapú adminisztrációt ki szeretnénk ezzel váltani az egyéni horgászoknál is. Tehát ez annyit jelent, hogy a horgásznak nem kell magánál tartani a területi engedélyt, fogási naplóját, a különböző egyesületi tagságát igazoló okiratokat. Ha bárhova az országban elkerül a horgász és szeretne egy vízen horgászni, mert ott megtetszik neki, akár ott helyileg online ezzel a kártya segítségével napi jegyet tud váltani, engedélyt tud váltani – magyarázta Dávid Ferenc, a Mátrai Pergetők HSE képviselője.

Az új igazolvány nem csak a horgászok kényelmét szolgálja, hanem ezzel együtt egységes nyilvántartási rendszert is alakít ki a MOHOSZ. Februártól lesz kötelező a kártya használata, azonban érdemes már most regisztrálni, hiszen közel félmillió horgásznak kell kiváltani az új dokumentumot.

– Magyarországon közel 450 ezer horgász létezik, akiket le kell regisztrálni a 2019. február elsejei időpontig, vagy legalábbis akkortól folyamatosan. 2019-ben csak olyan sporttárs, vagy horgász tud váltani állami horgászjegyet, aki már rendelkezik ezzel a plasztik kártyával. Szeretnénk ezt megelőzni, hogy legyen egy felkészülési időszak, ezért van az, hogy most már szeptembertől ezeket le lehet regisztrálni – tette hozzá Dávid Ferenc.

Az új kártya hat évig lesz érvényes. Kiváltásához csak az önköltségi árat kell megfizetni, ami körülbelül kétezer forint lesz- tette hozzá Dávid Ferenc.


Tovább az archívumra