Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korszerűsítések a Dombon

Korszerűsítések a Dombon

Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a Dombon, a 3-as számú választókörzetben. Utak, járdák, lépcsők akadálymentesítése és felújítása, valamint parkolók kiépítése, közvilágítás korszerűsítése és kamerarendszer kihelyezése történt meg. Emellett parkosítást, játszóeszközök és sportpálya felújítást hajtottak végre. Valamint a karácsonyi díszkivilágításra Tóth Szabolcs és Sári István önkormányzati képviselő az egyéni képviselői keretéből ajánlott fel fejenként 500 ezer forintot.

Számos fejlesztést hajtottak végre Gyöngyösön, a Dombon. Kiemelkedő a Fecske úti óvoda és környéke, hiszen új padokat és szemetes edényeket helyeztek ki, a közvilágítást korszerűsítették, valamint több helyszínen is kamerát helyeztek ki a közbiztonság érdekében.

Mozgássérült feljárót alakítottak ki a Hattyú téri orvosi rendelő előtt, valamint a Május 1. lépcső is megújult. Emellett évről-évre folyamatosan újítják a járdákat, utakat és lépcsőket.

– Idén is legalább 1000 m2 járda van benne ebbe a tételbe és nagyon fontos hozzáteszem, hogy akadálymentes járdakapcsolatok, amelyeket az itt lakók már több évi kérik és hála a jó istennek idén valószínűleg ez is belekerül nagyon sok helyen. A második nagyon fontos témakör inkább azt mondom, hogy csoport az a parkoló. Minden évben igyekszem úgy osztani, illetve úgy megnyilvánulni, hogy minden évben legyen egy parkoló ebbe a körzetbe, hiszen nyilván egyre több a gépjármű egyre kevesebb az a hely ahol ezek le tudnak parkolni – mondta el Tóth Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője.

A gyermekek szabadtéri kikapcsolódása érdekében a játszóeszközöket és a Hattyú téri sportpályát is korszerűsítették, valamint parkosítást végeztek az Aranysas és a Fecske utca találkozásánál. Jövőre is számos tervet szeretnének megvalósítani – emelte ki Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő.

– A Hattyú téri játszótéren egy baba-mama hinta, illetve lesz egy nagyon komoly street workout pálya a másik játszótérnél az Aranysas úti játszótérnél van tervezve, de még egyszer mondom ez már valószínűleg csak jövőre fog megvalósulni, illetve örömmel mondhatom, hogy Észak-kálvária lakóligetben is van közel 4000 m2-es önkormányzati terület, amelyre az ott lakók fogják eldönteni, hogy mit szeretnének. Parkot, játszóteret vagy bármi olyan közösségi teret, amelyre szívesen mennek ők és gyermekeik – tette hozzá a képviselő.

Mindemellett a szennyvízhálózat és a csapadékvízelvezető rendszerek fejlesztése is több területen fog megvalósulni ebben az évben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:14
Kaláka együttes koncert
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:01
Reklám
10:04
Natura-túra - bringával a Natura 2000 hálózatában - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
18:29
Reklám
18:33
Nápolyi 1. rész
18:59
Reklám
19:02
Nápolyi 2. rész
19:28
Legenda - dokumentumfilm
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
20:30
Képújság