Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportnap a Campuson

Sportnap a Campuson

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszóval is találkozhattak azok, akik részt vettek ma a Károly Róbert Campus sportnapján. Az intézmény első alkalommal vett részt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján. A campuson ma minden a sportról szólt, igazolást kaptak azok a diákok, akik valamilyen iskolai sportprogram miatt hagyták ki valamelyik órájukat.

A világ számos pontján kerül egy napra központban a testmozgás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján. A gyöngyösi Károly Róbert Campus idén első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja az aktív, egészségtudatos életmód népszerűsítése.

– Alapvetően a mozgás és az együttlét öröméről szól, tehát ösztönözzük a hallgatókat és kollégáinkat is arra, hogy most egy kicsit szakadjanak ki az iskolapadból illetve a katedra mögül. Pontgyűjtésről nincs szó, de a hallgatók igazolást kapnak minden egyes helyszínen, ahol részt vettek és ezzel tudják igazolni, hogy az óralátogatás helyett ma a sportot választották – mondta Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

A sportnapon előadást tartott Gyurta Dániel, aki az intézmény hallgatójaként jó tanácsokkal látta el az érdeklődőket. Hangsúlyozta, ahhoz, hogy az élet bármely területén elérjük céljainkat, nem lehet megkerülni a komoly munkát. Az olimpiai bajnok úszó arról is beszélt, hogy mivel foglalkozik márciusi visszavonulása óta.

– Ugyanúgy benne maradtam a sportban, csak nem a medencében és nem a pályán vagyok, hanem egy kicsit más oldalról vagyok benne a sport világában. A sportolói képviselet és a sportszervezés az, amiben jelen pillanatban részt veszek. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy a sport után nem teljesen szakadtam ki a sportvilágból – fogalmazott.

Az intézmény hallgatói és tanárai az előadás után többek között egy átmozgató tornán, közös túrán, valamint tanár-diák focimeccsen is részt vehettek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság