Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állásbörze és karriernap

Állásbörze és karriernap

Enyém a pálya! címmel állásbörzét és karriernapot rendeztek a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson, ahol 35 Heves megyei cég, több mint 500 állást kínált az érdeklődőknek. A helyi munkáltatók lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen vehessék fel a kapcsolatot leendő munkavállalóikkal, továbbá karrier tanácsadást is tartottak a megjelenteknek, és előadásokat is hallhattak az önéletrajzírás, karriertervezés témakörökben.

Diákmunka, betanított munka, gyártósori, összeszerelő, gyakornoki pozíciók – több száz állás közül választhattak az érdeklődők az állásbörze és karriernapon ma a Gyöngyösi Campuson.

– Nagyobb célja van ennek a rendezvénynek – amihez nagy örömmel csatlakoztunk – mégpedig az, hogy a térség fiataljait helyben tartsuk, tehát találják meg a Gyöngyösi és Gyöngyös környéke, jászsági, észak-hevesi fiatalok azokat a munkalehetőségeket, amellyel a jövőben tanulások után itt tudnak majd dolgozni – mondta el Dr. Bujdosó Zoltán, oktatási és kutatási főigazgató.

Több tucat cég látta el tanácsokkal az érdeklődőket, továbbá önéletrajzírásban is segítséget nyújtottak.

– Harmincöt munkáltató elfogadta meghívásunkat, akik itt a helységben ugye kiállítóként szerepelnek. A 35 munkáltató mintegy 1500 álláslehetőséget jelentett be a foglalkoztatási osztályra, ennek megfelelően több mint 500 álláskeresőt tudtunk kiértesíteni – ismertette Koren Mónika, a Gyöngyösi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője.

Gyöngyösön a közeljövőben több mint 2000 munkahely jön létre, emellett a jelenlegi cégek is komoly munkaerőhiánnyal küzdenek – tehát a feladat óriási, a lehetőség pedig történelmi – fogalmazott Hiesz György. A városvezető leszögezte: szükség van béremelésre, hiszen csak így szűnhet meg az ingázás.

– Béreket kell emelni, egyéb juttatásokat, cafetériát, bónuszokat. Olyannal, amivel itt tartja az embereket, vagy visszahozza az ország másik részéről vagy külföldről. Ebben még egyszer mondom, nekem az egyik legfontosabb rész a lakásépítés. Hogy ha az a tendencia megáll és visszafordul, hogy újra kezd a népesség gyarapodni és fiatalokkal, munkaképes korú felnőttekkel, ez a városnak, a térségnek nagyon jó, hosszútávon is jó – vélekedett.

A kamara elnöke szerint egy ilyen állásbörze nagyon sokat segíthet a jelenlegi munkaerőpiaci helyzeten, és fontos, hogy itt személyesen találkozhat a munkáltató és a munkavállaló.

– A pályaválasztás előtt álló gyerekek közvetlenül, és hozzá kell tenni, hogy kötelezettségvállalás nélkül tudnak beszélgetni a jelenlévő cégek képviselőivel, ami azt jelenti, hogy olyan felvilágosítást tudnak kérni, amivel esetleg egy állásinterjúra is fel tudnak készülni és látják azokat a lehetőségeket közvetlenül, amelyek a térségben rendelkezésre állnak – vélekedett dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke.

A kiállító cégek egyike volt a Seissenschmidt Kft., amely több álláslehetőséget is kínált az érdeklődőknek.

– Lakatos, villanyszerelő, végellenőri pozíció, illetve hát olyan mérnöki, minőségirányítási mérnöki pozíció, amelybe már régóta keresünk szakembereket. A legfontosabb pedig az operátori pozíció, amelybe Gyöngyösről és Gyöngyös környékéről keresünk munkavállalókat – mondta Kuruc Márta cégvezető.

Az állásbörzén túl – álláskeresés, karriertervezés és önmegvalósítás témakörökben – előadásokat is tartottak a leendő munkavállalóknak, hogy ezzel is segítsék őket az elhelyezkedésben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:14
Újévi koncert (részlet)
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:01
Reklám
10:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:13
Újévi koncert (részlet)
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság