Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az egész országot meglepte az intenzív hétvégi havazás. Gyöngyösön és a Mátrában is több mint húsz centiméter hó esett

Az egész országot meglepte az intenzív hétvégi havazás. Gyöngyösön és a Mátrában is több mint húsz centiméter hó esett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A takarítást a helyi járatú autóbuszok vonalán kezdték, ezután haladtak a mentőállomás, a kórház és a rendőrség épülete felé. Ma folytatták a munkálatokat, egy sózógép járta a csúszós utakat a városban.

Többen elakadtak, és csúszkáltak szombaton a városban. A hirtelen leesett több, mint húsz centis hó miatt jobban oda kellett figyelniük az autósoknak. Az utak takarítását szombaton dél körül kezdték meg. Egy 2004-es rendelet alapján végzik ilyenkor a munkálatokat.

A hó eltakarítása ezen a hétvégén csaknem 2,5 millió forintjába került az önkormányzatnak. A munkálatokba bevonták a közcélú munkásokat is, ők a buszmegállókból söpörték el a havat. Kása János arra kéri a lakosságot, hogy a járdákról mindeni takarítsa el a csapadékot, és kupacokban hagyják a házak előtt, ne az úttestre szórják, mert ezzel plusz munkát adnak a hótoló autóknak. Jelentős fennakadások voltak a tömegközlekedésben is, a Mátra Volán Zrt. autóbuszai esetenként 40 percet is késtek.

Ma már egyik vonalon sincs fennakadás a buszos közlekedésben. Felvételeinken pedig látható, hogy a dombról is biztonságosan le lehet jönni gépkocsival, és a főbb utak is járhatóak a sózásnak köszönhetően. A következő pár napban viszont ismét tartósan 0oC alá esik majd a hőmérséklet, ezen pedig a sózás sem segíthet, így a szakemberek azt tanácsolják, hogy az autósok használjanak hóláncot, és vezessenek óvatosan, vagy utazzanak tömegközlekedéssel.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-02-01 )

Tovább az archívumra