Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Plusz tizenöt millió

Plusz tizenöt millió

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenötmillió forintos plusztámogatást biztosít a Gyöngyösi Atlétikai Klub számára a gyöngyösi önkormányzat. A támogatás odaítéléséről októberi ülésén döntött a képviselő-testület, amely azonban kikötötte, hogy a pénzt csak az utánpótlásra fordíthatja az egyesület.

A képviselő-testület még júniusban fogadott el 15 millió forintos plusztámogatást a Gyöngyösi Atlétikai Klub számára, akkor azonban ahhoz a feltételhez kötötte a támogatás folyósítását, hogy a klub tao-támogatásra benyújtott pályázata utólagosan befogadásra kerüljön. A grémium most eltekintett ettől a feltételtől, de kikötötte, hogy az egyesület csak az utánpótlásra fordíthatja a támogatást. További feltétele a támogatás folyósításának, hogy az egyesület elszámoljon két pályázathoz adott önkormányzati önerő felhasználásáról a novemberi testületi ülésig. A nagy múltú sortklub finanszírozása azért került veszélybe, mert a május elejei határidőig nem töltötte fel tao-pályázatát, így az idei évben elesett a társasági adóból adható támogatásoktól.

A grémium első olvasatban elfogadta az önkormányzat környezetvédelmi programjának feladattervét, amelyet a novemberi ülésen véglegesít majd. Ugyancsak elfogadták a következő ötéves időszakra szóló helyi esélyegyenlőségi programot, és a 2019-es rendezvénytervet is. A hagyományos városi rendezvényeket, mint például a Mátrai Bornapokat, a Fehérborfesztivált vagy a Városnapot jövőre is megrendezik, az elképzelések szerint azonban két nagyrendezvénnyel bővülne a programok sora: a májusban rendezendő kétnapos rockfesztivál és a június elejétől augusztus végéig tartó Gyöngyösi Nyári Játékok új eleme lesz a városi programkínálatnak.

A hajléktalan-ellátás hosszabbított nyitvatartásának fedezetéhez szükséges forrásra pályázik az önkormányzat mint a Gyöngyös Körzete Kistérség gesztorönkormányzata a Belügyminisztériumnál. A kiíráson legfeljebb mintegy 1,8 millió forintra lehet pályázni.

A képviselők döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről is, amelyet ebben az évben Oroszné Balogh Mónika, az Idősek Bentlakásos Otthona dolgozója vehet át a szociális munka napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen. A szakember húsz éve dolgozik az idősellátás területén, 2006 óta az Idősek Bentlakásos Otthonának munkatársa.


Tovább az archívumra