Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összegzés és tervek

Összegzés és tervek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több tucat beruházás valósult meg az elmúlt 4 évben Mátrafüreden – erről tartottak lakossági fórumot. Egyebek mellett megújult néhány út és a helyi óvoda külsőleg, de a közbiztonság növelésére is nagy gondot fordítottak. A településrész fejlesztésére évente 10-12 millió forint jut, és bíznak abban, hogy ez jövőre is megmarad. 2019-ben többek között megkezdődhet az Üdülősor aszfaltozása is.

Megújult a Mátrafüredi temető bejárata, rendbe tették a padokat és újabbakat helyeztek ki, most már 26 darab van. Kamerarendszert építettek ki és útfelújítási munkák is megvalósultak – 2014 és 2018 között egyebek mellett ezek a beruházások teljesültek a településen – számolt be Faragó Tamás, részönkományzat-vezető, egy lakossági fórumon.

– Szörnyülködve tekintettem arra vissza, hogy milyen járdák voltak, milyen utak voltak, hogy milyen problémákat kellett megoldani, és hála istennek nagyon sok beruházást tudtunk, nagyon kicsi pénzből idehozni. Azért, hogy ha elgondolkozunk azon, hogy egy évben körülbelül 10-12 millió forint, amit erre a településrészre fejlesztésként tudunk költeni, az nagyon-nagyon kevés – vélekedett Faragó Tamás.

A beszámolón Faragó Tamás kitért arra is, hogy jövőre szeretnék folytatni a település szebbé tételét, így egyebek mellett egy esőbeálló-pihenő helyet is kialakítanak majd, és még több kamerát szeretnének kihelyezni Mátrafüredre.

– Remélem, hogy a következő időszakban megmarad ez a fejlesztési keretünk, és ugyanúgy tudjuk a járdákat folytatni, ugyanúgy tudjuk azokat a rossz utakat – mert rengeteg rossz út van Mátrafüreden, amiket fel kell újítanunk. A legfontosabb, hogy a jövő évben, az Üdülősornak az aszfaltozása megkezdődjön, erre hitelt vett fel a gyöngyösi önkormányzat, és 40 millió forintból meg fog majd újulni – sorolta.

A fórumon Erdélyi Éva, a helyi óvoda vezetője megköszönte a részönkormányzat munkáját.

– Akkor is a segítségünkre siettetek, amikor olyan nagy bajban voltunk, hogy január-februárban betörtek betörtek a vaddisznók az óvoda udvarára, ami miatt hónapokig nem tudtunk kimenni az udvarra – elevenítette fel.

Ugyan megújultak a vasúti átkelők is nemrégiben, de panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy kerékpárral nehéz átkelni rajtuk, emellett pedig nagy gondot okoz a parkolás is a településen. Erre is megoldást várnak a lakosok, hangzott el a fórumon.


Tovább az archívumra