Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági borárverés

Jótékonysági borárverés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági borárverést szervezett az Abasári Egyházközség a helyi Karitász csoporttal. A már 9. alkalommal megtartott jótékonysági rendezvényen a helyi termelők felajánlott borkülönlegességeire licitálhattak a jelenlévők. Az árverés bevételét a rászorulók megsegítésére fordítják.

„Mindenki úgy adjon, ahogyan eltökélte szívében, ne kedvtelenséggel vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti.” Ezzel az idézettel hirdette meg idei jótékonysági borárverését az abasári karitász csoport és az abasári egyházközség. Céljuk, hogy a befolyt összegből támogassák a rászorulókat.

– Amikor valaki rászorul, ezen tudunk segíteni és ezt próbáljuk most megalapozni, hogy ez 1 évre meglegyen – mondta Iváncsy Balázs plébános.

A rendezvényen a helyi termelők borkülönlegességeire licitálhattak a jelenlévők. Emellett azoknak is lehetősége volt adakozni, akik nem tudtak az eseményen részt venni.

A karitász csoport 9 éve végez önkéntes munkát, hogy segítsék a helyi időseket, nagycsaládosokat, egyedülállókat és munkanélkülieket, akik nehéz élethelyzetbe kerültek.

– Ez a segítés a közüzemi elmaradások kifizetésében segítség, iskolai költségekben ahol nagycsaládosoknak ahol több gyerekről van szó, aztán gyógyszer kiváltásban, de ami a legfontosabb, és ami a munkánknak a nagyon nagy részét teszi ki az a tartós élelmiszergyűjtés illetve a Magyar Élelmiszerbankkal meglévő szerződésünk alapján a tartós élelmiszercsomagok osztása és a téli időszakban pedig a tűzifajuttatás – mondta el Veres József, az Assisi Szent Ferenc Karitász Csoport vezetője.

Mindemellett a jótékonysági est során elismerő díszoklevelet adtak át az idei év kiemelkedő támogatója részére.


Tovább az archívumra