Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vendéglátó mesterek klubja

Vendéglátó mesterek klubja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön ülésezett a Vendéglátó mesterek klubja. A klub az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szakmai utánpótlás nevelést, melynek érdekében a tanulók vizsgáztatásában és felkészítésében egy egységes, az iskolákkal egyeztetett követelményrendszert dolgozzanak ki. Erről tanácskoztak a szakemberek, továbbá az év végi ünnepkörhöz kapcsolódó ételekből és italokból tartottak bemutatót és kóstolót.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakács, pincér, cukrász, vendéglátás- szervező vendéglátó mesterei, két és fél évvel ezelőtt többek között azért hívták életre a Vendéglátó mesterek klubját, hogy a szakmai utánpótlás nevelés érdekében, a tanulók vizsgáztatásában, felkészítésében egy egységes, iskolákkal egyeztetett feladatbankot készítsenek el.

A munkacsoportok kidolgozták, hogy egységes követelményrendszer alapján készítsék fel a diákokat megyeszerte és azonos követelmények legyenek a vizsgákon, most ezt a követelményrendszert fogadták fel, fésülték össze a munkacsoportok.

A megyében 5 iskolában folyik vendéglátós képzés, velük is egyeztették a követelmény és szempontrendszert, így 2019-től már eszerint az egységes, közösen kidolgozott tételsorból szintvizsgázhatnak és záróvizsgázhatnak a diákok. A rendezvényt a karácsonyi ünnepkörök közeledtével szakmai és termékbemutatókkal is színesítették, továbbá szakmai továbbképzés keretében a glutén – és laktózmentes sütemények készítéséről tájékozódhattak.


Tovább az archívumra