Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új térfigyelő kamerák

Új térfigyelő kamerák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új térfigyelők kamerákról és a déli iparterületre vezető kerékpárút tervezéséről is döntött idei utolsó ülésén Gyöngyös képviselő-testülete.

Közel hetvenre bővül a közterületeket figyelő kamerák száma a városban. A grémium decemberi ülésén tizenhét új kamera helyét hagyta jóvá. Az éjszakai felvételek készítésére is alkalmas térfigyelő rendszer működtetésének célja elsősorban a lakosság és a városba látogatók szubjektív közbiztonságérzetének növelése, a Rendőrség bűnüldöző munkájának segítése, a közterület általános rendjének biztosítása.

Új kerékpárút épül a város és a déli iparterület között. A kerékpárút megépítésének költségeit a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének tagjai biztosították, miután éltek az önkormányzat által teremtett lehetőséggel helyi adójuk egy százalékának címkézésére. A képviselő-testület a beérkezett árajánlatok alapján kiválasztotta azt a céget, amely megtervezheti az új kerékpárutat, melynek pontos nyomvonala a tervezés során dől majd el.

A képviselők beszámolót hallgattak meg a közművelődési megállapodások teljesítéséről, és elfogadták a 2019-re szóló megállapodások megkötéséről szóló terveket a Mátra Honvéd Kaszinóval és a Kolping Család Egyesülettel. Ugyancsak elfogadták a roma és a ruszin nemzetiségi önkormányzat 2018-as működéséről szóló tájékoztatót, valamint az önkormányzat 2019-re szóló belső ellenőrzési tervét és a képviselő-testület jövő évi munkatervét is, és azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat és intézményei jövőre összesen húsz megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztasson január elsejétől.

A képviselő-testület közel 800 ezer forinttal járult hozzá a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongorabeszerzéséhez. Az intézmény egy 4 és fél millió forint értékű Brüthel zongora megvásárlását tervezi, melyhez a fenntartó Egri Főegyházmegye mellett többek között a 2017-es gyöngyösi operagála nézői is hozzájárultak. Az önkormányzat a hiányzó 780 ezer forintot biztosítja a hangszer megvásárlásához.


Tovább az archívumra