Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Príma díjak

Príma díjak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Megyei Príma Díjak rendszere 2005-ben indult útjára, hogy elismerjék azon személyek, csoportok munkásságát, akit sokat tettek a megye fejlődéséért és elismertségéért.

Heves megye az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, melyet az az igény hívott életre, hogy szűkebb pátriánkban is elismerhessék azokat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt években. Idén az egri Líceum adott otthont a megyei díjátadó ünnepségnek, ahol elismerésben részesült dr. Gulyás Zoltán gyöngyösi onkológus főorvos és a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes.

Az idei Prima-díjátadón nyolc jelölt közül hárman vehettek át elismerést: Pilisy Csenge egri rádiós újságíró, sajtóreferens, a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes és dr. Gulyás Zoltán gyöngyösi onkológus főorvos.
Gulyás Zoltán 56 éve dolgozik a kórházban munkaidő után is, emellett vidéken is vállal szűrővizsgálatokat.

Elmondása szerint számára ez nem megterhelő, hiszen a munkája a hivatása és életcélja az emberek segítése.

– Most, hogy ezt a díjat megkaptam ezt nem is tudom nagyon nagy meglepetésként ért, mert mint orvos én csak a munkámat végeztem. Évtizedeket töltöttem a szülészeti osztályon sok-sok ezer gyermek született nálam, most pedig már koromnál fogva is ügyeletekből kiszálltam és nem a szülészeten dolgozom, hanem az onkológiát vezetem – mondta el a kitüntetett.

A főorvos kiemelte: minden igyekezetével próbálja az embereket megmenteni, hiszen ez boldogsággal tölti el.

– Azért tartom fontosnak az itteni munkámat, mert az értelmetlen halál ellen kell küzdenem. A pár perces szűrővizsgálatokkal életet lehet menteni – húzta alá.

A Vidróczki Néptáncegyüttes pedig népművészet és közművelődés kategóriában vehette át Prima-díját. Az együttes 1962-ben alakult azzal a céllal, hogy a hagyományos értékeket életben tartsák és megismertessék, valamint a Mátra vidéki táncokat a leghitesebben adják át.

– Főleg az együttesben táncoló gyerekekkel, tehát nálunk vannak óvodáskortól egészen a felnőttkorig csoportok és mi az utánpótláscsoportjainknak szeretnénk egy olyan tudást egy olyan hátteret adni ami a hagyományos értékekből áll és azt gondolom hogy ez egész életre ad az embernek egy biztos alapot – fejtette ki Ombódi András, az együttes vezetője.

Az együttes nem először részesül ilyen díjazásban, hiszen már egyszer nyertek Prima-díjat majd egy Prima közönség-díjat, valamint számos megyei és országos minősítésben részesült fennállása óta a csoport.

– Minden díjhoz csak pozitívan lehet hozzáállni, nagyon örülünk mindenféle elismerésnek, nagyon köszönjük a vállalkozóknak, hogy észrevették, hogy dolgozunk és hogy díjazottnak minősítettek bennünket, nagyon büszkék vagyunk rá – tette hozzá.

A táncegyüttes a kitüntetés után sem áll meg, sőt már a héten folytatják munkájukat a Vidróczki karácsonyi gála keretein belül.


Tovább az archívumra