Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tüntetést szerveznek

Tüntetést szerveznek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szeretnék kinyilvánítani egyetértésüket, szolidaritásukat – a főként Budapesten, de most már sok vidéki városban is elindult – tiltakozáshullámmal kapcsolatban – ezért tüntetést szerveznek csütörtökön a Barátok terén a Változást Akarunk Gyöngyösön! egyesület tagjai. A helyszínen szeretnék majd felolvasni az 5 pontos követelést, és választ várnak arra, hogy hazánk miért nem csatlakozik az Európai ügyészséghez. A megmozduláshoz a városi ellenzéki pártok is csatlakoztak.

Nem volt társadalmi egyeztetése az úgynevezett rabszolgatörvénynek, vagyis úgy fogadták el, hogy nem kérték ki a munkavállalók véleményét –a túlóra törvény miatt napok óta tart a tiltakozás hullám az országban. A Változást Akarunk Gyöngyösön! egyesület csatlakozik a megmozduláshoz, és holnapra tüntetést szerveznek a városban.

– Mi a békés, nyugodt, de most már nagyon-nagyon elégedetlen társadalmat szeretnénk képviselni. Ez a megmozdulás is, ez a tüntetés is békés lesz, de nagyon határozott. Nagyon határozottan el szeretnénk azt mondani, hogy miből van elegünk – fejtette ki Béres Tibor, az egyesület alapító tagja.

A megmozduláshoz a városi ellenzéki pártok is csatlakoztak.

– Mint helyi pártszervezet hívjuk mindazon szimpatizánsainkat, akik egyet értenek azzal az 5 pontos követeléssel, amit a Magyar Televízióban nem hajlandóak megengedni, hogy felolvassanak az ellenzéki képviselők. E közül az 5 pont közül én most egyet szeretnék ismertetni: mégpedig követeljük az Európai Ügyészséghez való csatlakozást – tette hozzá dr. Szén Gabriella.

Dr. Végh Attila a sajtótájékoztatón kiemelte: az igazságszolgáltatás függetlenségét helyre kell állítani.

– Közkatonákat kívánnak bíróként kinevezni, ami úgy gondolom, hogy elfogadhatatlan és megengedhetetlen egy demokratikus jogállamban – magyarázta.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyöngyösi Alapszervezete részéről Faragó Tamás leszögezte: a szakszervezetek által, országosan meghirdetett demonstrációkon folyamatosan részt vesznek.

– Nekünk az az álláspontunk, hogy nem a rendőrök a hibásak, hanem akik őket oda kivezénylik. A követeléseknek a 2. pontjaként a rendőri túlóráknak csökkentése mellett kiállunk – fogalmazott.

Az LMP helyi szervezetének részéről Lukács Zoltán kiemelte: bízik abban, hogy a holnapi tüntetés Magyarország jövőjét jó irányban fogja befolyásolni.

– Ennek a törvénynek az elfogadásával Orbán Viktor és a Fidesz a magyar munkavállalókat kiszolgáltatja a nemzetközi multinacionális nagytőkének, és nem védi a nemzeti szuverenitásunkat, nem védi a magyar embereket, hanem elárulta őket – húzta alá.

Béres Tibor bízik abban, hogy az ellenzéki pártok együttműködése a tüntetés után is megmarad – közölte a sajtótájékoztatón.


Tovább az archívumra