Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdasági évnyitó

Gazdasági évnyitó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megye gazdasága dinamikusan fejlődik – hangzott el a 2019-es év gazdasági évnyitóján Egerben. Az idén legfontosabb kihívás a meglévő szakképzett munkaerő megtartása és az utánpótlás biztosítása. Az ünnepségen kamarai díjakat és okleveleket is átadtak.

2018-ban a Heves megyei ipari vállalatok teljesítménye 6%-al növekedett- – mondta Bánhidy Péter, a HKIK elnöke a gazdasági évnyitón.

Az idei év legfontosabb kihívása a meglévő szakképzett munkaerő megtartása és az utánpótlás biztosítása- tette hozzá az elnök. Elsődleges a lakhatási körülmények, munkásszállók kialakítása – mondta. A diákok hiányszakmák irányába terelése és a munkaerő helyben tartása elsődleges a megye gazdaságának fejlődése szempontjából. Az elmúlt évet rendkívül jónak nyilvánította a kamara országos elnöke, aki az idei évet is pozitívan látja, és a húzóágazatokról is beszélt.

Az ünnepségen a hagyományokhoz hűen kamarai díjakat és okleveleket is átadtak. Heves Megye Gazdaságáért, Kamarai Munkáért, Szakképzésért kaptak elismeréseket a szakemberek, és átadták a Heves Megye Innovatőre díjakat, továbbá ezüstkoszorús mesterokleveleket és Korrekt Partner Védjegyet is kiosztottak.


Tovább az archívumra