Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közeleg a helyi adók befizetésének határideje

Közeleg a helyi adók befizetésének határideje

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Március 16-ig a cégeknek és a magánszemélyeknek is rendezniük kell hátralékaikat. A Gyöngyösi Önkormányzathoz tavaly közel 2 milliárd forint folyt be az adókból, idén kevesebbre számítanak a rossz gazdasági helyzet miatt, és várhatóan azoknak a száma is növekszik majd, akik nem tesznek eleget időben a fizetési kötelezettségüknek.

Március 16-ig kötelesek a vállalkozások és a magánszemélyek a helyi adók befizetésére. A napokban postázták az értesítőket, amelyekben az iparűzési, a kommunális, az építmény- és a gépjármű adó befizetésére figyelmeztetik őket.

A bevételek mellett minden évben nő a hiány is. Tavaly ez megközelítette a 400 millió forintot. Kovács Róbert igazgató szerint az emberek és a vállalkozások egyre rosszabb anyagi helyzete miatt idén még több lehet azoknak a száma, akik nem tudják majd befizetni az adókat. Elmaradás esetén először egy felszólítást küldenek, majd ha ezután sem történik semmi, akkor munkabér letiltást, jelzálogba vételt vagy akár gépjárművek esetén elkobzást is végrehajthatnak. Idén mindössze egy adónemnek a mértékén változtattak, ez az építményadó, a többi változatlan maradt.

A befolyt összeget ebben az évben is fejlesztésekre, működési kiadásokra és az emberek támogatására költik majd.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-03-04 )

Tovább az archívumra