Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelen és jövő

Jelen és jövő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jelenről, a gazdasági környezetről, valamint a társadalmi szerepvállalásról beszéltek a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjeggyel kitüntetett vállalkozások Fórum című műsorunkban. Az elismerést nagyvállalat kategóriában a Bezzegh Kft., kis- és középvállalkozás kategóriában a Gyöngyösi TV Nonprofit Kft., mikrovállalkozás kategóriában pedig a Benevár Vendéglátó Bt. kapta.

Gyöngyös Város Gazdaságért védjegyet vehetett át nemrégiben nagyvállalat kategóriában a Bezzegh Kft. A céget, 1991-ben alapították. Akkoriban még csupán gázkészülékek árusításával foglalkoztak a Deák Ferenc utcában, 2004-ben pedig átköltöztek a Szurdokpart útra, ahol egy épületgépészeti szaküzletet nyitottak, nem sokkal később pedig egy fürdőszobai bemutatótermet. 2014-ben iparos-és kertcentrummal bővült a vállalkozás – mondta Bezzegh Attila.

– Jelenleg azt hiszem, hogy elég jó helyzetben vagyunk, mivel véleményem szerint nagyon sok kivitelezés folyik a környékben és országszerte is, tehát az építőipari része az mindenféleképpen feljövőben van, és egyre erősödik. Az építőiparnál azért tapasztalható, hogy hol fent, hol lent van ez a dolog, reméljük, hogy ez minél tovább fog tartani. Még az építőanyagot is nehéz megszerezni, nemhogy kivitelezőt szerezni a mostani időszakban. Tehát bőven van kereslet – magyarázta.

Mikrovállalkozás kategóriában a Benevár Vendéglátó Bt. kapta az elismerést. Az étterem története 1896-ra nyúlik vissza. Egy étterem sikeres működéséhez nagyon sok tényezőnek kell együttállnia – mondja Szabó Péter, tulajdonostárs.

– Egyrészt az országos gazdasági környezet, fontos, hogy az embereknek mennyi pénz marad a zsebükben, arra, hogy étterembe járhassanak – ez most én úgy gondolom, hogy az utóbbi egy évtizedben kedvező tendenciát mutat, a másik az esetleges társadalmi változások, gondolok itt arra, hogy mostanában azért már nem olyan divat sokat főzni a hölgyek körében, én azt veszem észre. Tehát szívesebben eljárnak a családok éttermekbe – vélekedett.

A harmadik pedig a gazdasági környezet, és az adórendszer – tette hozzá.

A jövőben a Benevár étterem külső és belső modernizálásán dolgoznak majd a szakemberek, a Bezzegh Kft. pedig raktárbővítést tervez – hangzott el a műsorban.


Tovább az archívumra