Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Parasport napja

Parasport napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szájjal-lábbal festők képeiből készült kiállítással és előadásokkal készült a Berze Nagy János Gimnázium a Magyar Parasport Napjára. Testnevelésórák keretében a fiatalok a fogyatékkel élő sportolók sportágait is kipróbálhatták és meghallgathatták Dobos Réka, kerekesszékes karate versenyző történetét is.

A karácsondi Dobos Réka kerekesszékes parakarate versenyző a Berze Nagy János Gimnázium diákjainak tartott előadást a Magyar Parasport Napja alkalmából. A fiatal lány többször hangsúlyozta: így is lehet teljes értékű életet élni, ők is járnak szórakozni, és társra is szükségük van.

Réka elmondta: nem csak azért vesz részt az ilyen jellegű eseményeken, hogy a fiataloknak adjon tanácsot, hanem sorstársait is szeretné buzdítani, hogy vállalják magukat és bátran sportoljanak.

– Népszerűsíteni a karatét kerekesszékesként a sorstársaim közt is ugye fontosnak tartom, hogy egyre többen sportoljanak, már csak azért is, mert lelkiekben többet tesz hozzájuk, illetve karban tudjuk tartani magunkat és a mozgás az mindenkinek jó. És azért tartom fontosnak, iskolákba eljönni, hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessenek minket, megváltozott állapotú, illetve mozgású embereket – mondta Dobos Réka.

Az intézmény második alkalommal csatlakozott ehhez a naphoz. Testnevelésóra keretében a diákok a fogyatékkel élő sportolók sportágait próbálhatták ki.

– Fontosnak találjuk azt, hogy megismerkedjenek a gyerekek ezekkel a sportágakkal, és ilyen emberekkel, mint például Réka, hogy átérezzék azt, hogy milyen így sportolni, így élni, és ezért gondoltuk. A visszajelzés – mert ugye ezt már tavaly megcsináltuk – és amikor leültünk így a sportolás után a gyerekekkel és megbeszéltük, hogy hogy érezték, és bizony pár percig csend volt. Magyarul jól tettük, hogy ezt megcsináltuk – fejtette ki Vályi-Nagy Csilla testnevelőtanár.

Az intézmény aulájában szájjal, lábbal festők kiállítását is megtekinthették az érdeklődők, és valamilyen módon minden tanóra kapcsolódott a Magyar Parasport Napjához.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság