Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a piactér

Megújul a piactér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 30 millió forintból újul meg a jászárokszállási piactér kiszolgáló épülete kívül, belül. A munkálatokat várhatóan április végére fejezik majd be. Nemrégiben pedig korszerűsítették a piaccsarnok világítását is, ledes lámpákat helyeztek el – így sokkal kevesebb lett a fogyasztásuk, mint az előző technológiával.

Jászárokszálláson nagyon fontos szerepet tölt be a piactér. A keddi, csütörtöki és hétvégi piac, mint bevásárlási helyszín jó lehetőség a városlakóknak, és egyúttal egy jó közösségi tér is – hangsúlyozta Gergely Zoltán polgármester, aki hozzátette: szükségessé vált a felújítása.

– Ennek megfelelően fejlesztenünk kell a piac területét, amit pár évvel ezelőtt a díszburkolat elhelyezésével a csatornázás megoldásával tettünk meg, most pedig a piaccsarnoknak a világítását korszerűsítettük. Kívül-belül ledes lámpákat kapott az épület, és a számítások szerint – annak ellenére, hogy sokkal több lámpa lett – a fogyasztásunk kevesebb, mint volt az előző technológiával – magyarázta.

A projektnek a része a kiszolgáló épület megújítása is.

– A falak maradtak meg, mást mindent – a tetőtől az alaplemezig, mindent kicserélünk. És nagyon ügyelnünk kellett arra, hogy itt mellette egy Makovecz épület van, és a tervezőnek nagy feladat volt, hogy ne úgy tűnjön, mint a Makovecz épület folytatása, mert ahhoz nincs jogunk, de ne is üssön el attól, ahogy annak idején Makovecz elképzelte, megrajzolta, megtervezte – sorolta a polgármester.

Az önerős, több mint 30 millió forintos beruházás várhatóan április végén elkészül.


Tovább az archívumra