Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös ismét csatlakozott a Föld órája akcióhoz

Gyöngyös ismét csatlakozott a Föld órája akcióhoz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lekapcsolják majd a díszvilágítást a város központjában. A kezdeményezés világméretű, és nem csak az önkormányzatok részvételére számítanak. Fontos, hogy minél többen takarékoskodjanak az otthonukban is.

Március 27-én ismét megrendezik a Föld órája akciót, amelyben a világ egy része rövid időre sötétségbe borul. Először 2007-ben Sydneyben kapcsolták le a fényeket, ezt lehet látni a videón is. 2008-ban pedig már szinte az egész világon megtartották a Föld óráját. Akkor több mint 2 millió háztartásban kapcsolták le a villanyokat egy órára. 2009-ben Magyarországon 67 önkormányzat és 1 millió ember vett részt az akcióban. Gyöngyös város is tavaly csatlakozott.

Gyöngyösön a Szent Bertalan templom díszvilágítását, a Belváros tér fényeit és néhány lámpát kapcsolnak majd le a templom mögötti utcában.

Szemes Paula elmondta: egy kis odafigyeléssel és a szokások apró változtatásával a megszokott kényelem megtartása mellett mindannyian hozzájárulhatunk az éghajlatváltozás lassításához. Az akcióhoz bárki csatlakozhat az Interneten a foldoraja.hu oldalon. Emellett pedig az ismert közösségi portálokon is lehet folyamatosan új információkat megtudni a klímaváltozásról és magáról az akcióról is. Az idei Föld órája március 27-én este lesz, fél 9 és fél 10 között.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-03-23 )

Tovább az archívumra