Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Bibliothéque Pascal című film gyöngyösi vetítése után közönségtalálkozót szerveztek a Cinema Bridge moziban

A Bibliothéque Pascal című film gyöngyösi vetítése után közönségtalálkozót szerveztek a Cinema Bridge moziban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beszélgetésen ott volt Hajdu Szabolcs rendező, és Török-Illyés Orsolya, a film főszereplője. A 41. Magyar Filmszemle fődíjas alkotására helyi viszonyok között kevesen voltak kíváncsiak.

Március közepe óta vetítik a Bibliothéque Pascal című filmet. A történet szerint egy fiatal lány külföldre utazik, és kislányát az egyik ismerősénél hagyja, akitől azonban a gyámhatóság elveszi a gyermeket. Amikor hazatér, el kell mesélnie, hogy mivel töltötte idejét az idegen országban. A történet fikció, annyi igazságtartalma van, hogy Hajdu Szabolcs rendezőnek 10 évvel ezelőtt egy hasonló történetet mesélt el egy román lány, aki prostitúcióból élt. Többek között erről is beszélt a gyöngyösi közönségtalálkozón a jelenlévőknek.

A filmet külföldön is játsszák majd. Látható lesz a cseh, olasz, francia, román és szerb mozikban is. A Cinema Bridge moziba a film főszereplője is eljött, a Mona Paparut alakító Török-Illyés Orsolya, aki egyébként a rendező felesége. 13 éve ismerik egymást, a Bibliothéque Pascalban kislányukkal is közösen forgattak.

A vélemények egybehangzóan pozitívak a filmmel kapcsolatban, bár a vidéki vetítéseken nem voltak sokan – mondta a rendező. A legtöbb néző a fővárosban volt a Bibliothéque Pascalon, az eddigi külföldi vetítések közül pedig a berlini filmfesztiválon ment teltházzal az Arany Orsó díjas film.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-03-26 )

Tovább az archívumra