Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújult

Megújult

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megújult a gyöngyösi Házasságkötő terem berendezése. 40 év után, a kulturális koncepció keretében mintegy 2 millió forintból történt meg a szőnyegek, székek cseréje és a hangtechnika felújítása az intézményben. A bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: tervezik az épület akadálymentesítését is.

Judit és László már a felújított házasságkötő teremben mondta ki a boldogító igent. A közel 40 éve megálmodott dizájn nem sokat változott az elmúlt évtizedekben, így ráfért a felújítás a terem berendezésére – mondta a polgármester a sajtótájékoztatón.

A közel 110 szék beszerzése, a kárpit és a szőnyeg kiválasztása több hónapos folyamat volt – tudtuk meg Ábry Zoltántól.

Ami még hátra van, az az anyakönyvvezetői asztal cseréje – tette hozzá az ügyvezető, aki azt sem tartja kizártnak, hogy ennek beszerzése polgári összefogással valósuljon meg. Gyűjtést szeretnének szervezni az asztal árának előteremtésére, amennyiben nem sikerül pályázati forrást találni rá. Égető szükség lenne az épület akadálymentesítésre is. A tervek szerint az udvarból egy belső lift kiépítésével lenne célszerű megközelíteni a termet – mondta a polgármester.


Tovább az archívumra