Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lejárt ma a kilakoltatásokat tiltó ideiglenes moratórium

Lejárt ma a kilakoltatásokat tiltó ideiglenes moratórium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is 11 bérlő kerülhet az utcára a következő hetekben. Az önkormányzati bérlakásokat kezelő VG Zrt-nél majdnem 20 millió forint behajtatlan lakbértartozás halmozódott fel.

Az ötszáz gyöngyösi önkormányzati lakásbérlőből tizenegynél fog hamarosan csöngetni a végrehajtó – tudtuk meg az bérlakásokat kezelő VG Zrt. vezetőjétől. Április elsejétől ugyanis újra utcára tehetők azok, akikkel kapcsolatban már érvényes bírósági ítélete van a cégnek, és nincs remény a fizetésre.

Évente általában csak 3-4 kilakoltatás történik, de most nagyobb a válság, ezért több bérlőt fenyeget az intézkedés – tette hozzá Csuzdi Tibor.

Azt is megtudtuk, hogy tavaly 70 bírósági eljárás indult. Általában az érintettek tizede működik együtt a céggel vagy az önkormányzattal. Õk engedményt kapnak a szociális helyzetük miatt, bekerülnek valamiféle adósságkezelő rendszerbe, vagy letiltatják a fizetésükből a hátralékot. Sokan kérnek részletfizetést is.

Tavaly több száz esetben kellett fizetési felszólításokat küldenie a VG Zrt-nek.

A végrehajtás alatt álló összes díjhátralék jelen pillanatban is megközelíti a húszmillió forintot – árulta el zárásképp a szakember. Április 15-től lehet árverezni is – országos szinten egyes civil szervezetek szerint akár háromezer kilakoltatásra és árverezésre is sor kerülhet.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra