Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gazdakör

Gazdakör

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tagfelvételi ülést tartott az Adács és Vámosgyörk Térsége Gazdakör. Növénytermesztők, állattartók és még egy méhész is, összesen 11 tag kérte felvételét a gazdakörbe, a közös érdekképviselet érdekében. A tanácskozáson részt vett Jakab István, a MAGOSZ elnöke is, aki a magyar agrárium aktuális kérdéseiről tartott előadást.

Egymás után mutatkoznak be a tagfelvételüket kérő gazdák az ülésen. Szántóföldi növénytermesztők, állattenyésztők, és méhész is van a gazdálkodók között. A megyében még nem tapasztaltak ilyen tömeges tagfelvételi kérelmet, mint itt Adács és Vámosgyörk térségében – mondta Szendrei László elnök.

– Minél több gazdálkodó van egy gazdakörben, annál erősebb maga a szövetsége. Annál inkább tudjuk hallatni a hangunkat, annál inkább tudunk információt cserélni. A mai világban elengedhetetlen az információáramlás.
Az Adács és Vámosgyörk Térsége Gazdakörnek most már 25 tagja van. Minél több tagot számlál egy gazdakör annál nagyobb az érdekérvényesítő képessége, az információ közelebb kerül a gazdához – tette hozzá az elnök.

Heves megyében kezd rangot képviselni ez a tagság Szendrei László szerint. A tanácskozáson részt vevő Jakab István a MAGOSZ elnöke, a magyar agráriumot sújtó csapadékhiányról is beszélt.

Legalább 150 milliméter csapadék hiányzik, és nincs vízutánpótlás. Jelenleg katasztrófa közeli a helyzet a kalászos gabonák területén, a repce esetében is. Korszerű vízgazdálkodás nélkül nem lehet gazdálkodni, a kormány megtette a szükséges intézkedéseket – magyarázta.

– Ez kormányprogram, megvalósítás gyakorlatilag zajlik, ezen az ütemen gyorsítani kell, ezt a kormány is érzi, meghozta és megtette a szükséges intézkedéseket. A miniszter úr meghozta a döntését az aszály idején történő költségmentes vízfelhasználásra, akinek megvan rá a lehetősége, öntöznie kell – fejtette ki.

Az uniós források tervezett átcsoportosításával kapcsolatban elhangzott: tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek a gazdák – eddig mintegy 150 ezernél is többen csatlakoztak az akcióhoz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság