Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Üléseztek

Üléseztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes körű tetőfelújítás kezdődik idén a Dobó Úti Óvoda és Bölcsőde épületén – egyebek mellett erről is határozott április ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

A Dobó Úti Tagóvoda és Bölcsőde épülete tetejének szigetelése elöregedett, így az teljes felújításra szorul, ami a képviselő-testület döntése alapján még idén elkezdődhet. A teljes körű felújítás két ütemben valósul meg, az 1300 négyzetméteres tetőfelület nagyobb részét, mintegy 800 négyzetmétert idén, a fennmaradó 500 négyzetméteres részt 2020-ban újítja fel a Városgondozási Zrt. A munkákra az idei költségvetésből mintegy 16 millió forintot fordít az önkormányzat. A Városgondozási Zrt. a tavalyi évben több ütemben végezte el az Epreskert Úti Tagóvoda bővítését és teljes körű felújítását, és a nyári intézményfelújítások nagy részét is a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég végezte.

Tíz új közterület-figyelő kamerát állíthat rendszerbe az önkormányzat. Az új kamerákkal együtt közel 90 helyen üzemelhetnek képfelvevők a városban. A kamerák képét napi 24 órában figyelik a Városrendészet munkatársai, akik azonnal riasztják a szolgálatban lévő közterület-felügyelőket, ha szabály- vagy törvénysértést látnak a kamerák által közvetített képen. A kamerák képét rögzítik, így azok az elkövetők utólagos beazonosítására is használhatók. Gyújtogatók, tolvajok, illegális szemetelők nyomára vezetnek a felvételek.

A képviselő-testület elfogadta a gyöngyösi és a mátrafüredi polgárőr egyesület 2018-as tevékenységéről szóló beszámolót, és döntött a polgárőr szervezetek támogatására kiírandó pályázatról is. Az önkormányzat összesen közel 4 millió forinttal támogatja idén a polgárőr egyesületeket, amelyeknek pályázatot kell benyújtaniuk az önkormányzati támogatás elnyeréséhez.


Tovább az archívumra