Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi ülés

Kistérségi ülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több témát is tárgyalt a Kistérségi Társulás – köztük a méltányossági kérelmek elbírálását, új rendeletmódosítást a hajléktalanok ügyében, valamint a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti feladatainak tavalyi beszámolóját. A társulás mind a három napirendi pontot elfogadta, ezt követően pedig zárt ülést tartott az Orvosi Mikrotérségi Társulás.

Elbírálták a méltányossági kérelmeket a szociális étkeztetésről, házi gondozásról, fogyatékosok és idősek nappali ellátásáról, akiknek betegség vagy alacsony jövedelem miatt lehet térítési díj mérséklést kérni. A társulás zárt ülésen elfogadta az előterjesztést. Második napirendi pont nyílt ülés keretében pedig a hajléktalanokkal kapcsolatos rendeletmódosítás volt.

– Arról szól, hogy a hajléktalanszálló nem csak a téli időszakra finanszírozódik, hanem a valamikor létrehozott 10 fős krízishely egész évben nyitva tarthat, tehát tudjuk fogadni áprilistól-novemberig a hajléktalanokat. Ez jó, mert gyakorlatilag nincs férőhely hiány, és ha esetleg megnövekszik számuk vagy probléma van a területen, akkor szállást is tudunk nekik biztosítani – részletezte Hiesz György, a társulás elnöke, Gyöngyös polgármestere.

A harmadik pont a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti feladatainak tavalyi beszámolója volt. Ezt a napirendi pontot vita nélkül elfogadta a polgármesterek tanácsa. Ezt követően pedig az Orvosi Mikrotérségi Társulás tartott zárt ülést.

– Most már nagyon hosszú idő óta probléma van az ügyeleti ellátással két közbeszerzés eredménytelen volt és most dönt a 13 település, hogy milyen formában fogunk továbbhaladni – mondta a tanácskozás előtt Hiesz György.

Terveik között szerepel, egy esetleges új gazdasági társaság létrehozása, így saját kezükbe vennék az ügyeleti ellátást – tette hozzá az elnök.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság