Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy, a Fidesz jelöltje által kifogásolt hirdetés és egy ismeretlen eredetű gépi kampánytelefon miatt ülésezett a helyi választási bizottság tegnap

Egy, a Fidesz jelöltje által kifogásolt hirdetés és egy ismeretlen eredetű gépi kampánytelefon miatt ülésezett a helyi választási bizottság tegnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lapkiadót eltiltották a további jogsértéstől, a telefonálót viszont nem lehet beazonosítani. Balázs József a rendőrségen is feljelentéseket tett a két ügyben.

Az ismeretlen személy, aki az MSZP és Magda Sándor érdekében az utóbbi napokban telefonon kampányolt, megsértette a választási eljárásról szóló törvényt – döntött kedden a helyi választási bizottság. A telefonáló azt állította: Magda Sándor két ellenfele listán már bent van a Parlamentben, ezért mindenkit arra kért:, ha szeretnék, hogy a körzetnek három parlamenti képviselője legyen, szavazzanak a szocialista jelöltre. A fideszes jelölt, Balázs József két helyen is jelentette az esetet.

Mihalik József, a választási bizottság vezető helyettese mutatja a grémium elmarasztaló döntését.

Balázs József egy helyi hirdetési lapban megjelentek miatt is kérte a bizottság állásfoglalását, és ugyancsak a rendőrséghez fordult. A legutóbbi számban – az aláírás szerint – a kistérség baloldali érzelmű polgármesterei ugyanazt fogalmazták meg, mint amit az ismeretlen telefonáló is állított. A bizottság eltiltotta a lap kiadóját a további jogsértéstől, és helyreigazításra kötelezte az újságot ugyanolyan terjedelemben.

Jóhiszemű, de megtévesztő hirdetést közölt az újságban az MSZP – kommentált Nyerges Pál kampányfőnök.

A párt a választási bizottság döntését tudomásul veszi, a most pénteki lapszámban külön is elnézést fog kérni a jelölttől és szavazóitól – mondta Nyerges Pál.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-04-20 )

Tovább az archívumra