Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tehetségeket díjaztak

Tehetségeket díjaztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megye legkiválóbb középiskolás tanulóit, pedagógusait és intézményeit díjazták Egerben. Az ünnepségen közel 40 diák, 30 tanár, 2 iskola vehetett át elismerést, de az is kiderült, ki lett idén „Az év tehetséggondozó pedagógusa”.

Szentgyörgyi Albert gondolataival köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat Pajtók Gábor kormánymegbízott, aki arról is beszélt, fontos a folyamatos megújulás és az új módszerek megismerése és alkalmazása a nevelésben, de legalább ennyire fontos a meglévő és maradandó értékek megőrzése és átadása is. A tehetség kihívás a pedagógusnak, az iskolának és a családnak is. Gondozni kell a tehetségeket – ezt pedig már az egri oktatási központ vezetője mondta.

Csaknem 40, köztük 5 gyöngyösi diák is elismerésben részesült. Legtöbbjük kiemelkedően szerepelt a tanulmányi versenyeken. Az ünnepségen átadták a 2017-ben alapított , „Az év tehetséggondozó pedagógusa” elismerést is. A díjazottat egyik tanítványa méltatta:

Maruzsiné Sevella Judit, korábban a gyöngyösi Vak Bottyán János, ma a hatvani Bajza József középiskola tanára 30 éve tanít.

A diákok és a tanárok mellett vándorserleget kapott egy egri gimnázium és egy úgynevezett többcélú intézmény is.


Tovább az archívumra