Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vöröskód

Vöröskód

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országosan kiadta a vörös kód figyelmeztetést a szociális ügyekért felelős államtitkár,. Ilyen esetekben a szociális intézményeknek szállást kell adniuk az arra rászorulóknak, illetve ha nincs a környéken hajléktalanszálló, egyéb szociális intézményben kell elhelyezni azokat, akik ezt kérik. A gyöngyösi Hajléktalanok Gondozóháza is befogadja a rászorulókat, minden nap teltházzal működnek.

10 fok alatt, vagy 27 fok fölötti középhőhérséklet esetén adják ki az úgynevezett „Vörös kód figyelmeztetést ”, ami most szerdán 15 órától lépett életbe. Ilyen esetben a szociális intézményeknek éjjel és nappal is ellátást kell biztosítaniuk az arra rászorulóknak.

– Az intézmény feladati ilyenkor elsősorban, hogy napközben próbáljuk megkérni az ügyfeleket, hogy minél többen tartózkodjanak bent védett helyen. Van hűtött víz egésznap, limonádéval és programokkal várjuk az ügyfeleket, hogy kicsit több kedvet hozzunk a benntartózkodáshoz. Próbáljuk fokozottabban szemmel tartani azokat a potenciálisan veszélyeztetett ügyfeleket, akik mondjuk egyedül élnek, vagy egyedül járnak ki és ne adja isten rosszul lehetnek így napközben a napon, vagy ebben a nagy melegben – magyarázta Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője.

A központ 2018 novembere óta utcai szociális munkát is végez, ahol a város, illetve a környék főbb területein segítenek a veszélyeztetetten rászoruló embereken ebben az időszakban is.

– A Kistérségi Humán Szolgáltató Központnak 2018. november elseje óta működik az utcai szociális munkája jelenlegi formájában. Ami azt jelenti, hogy az év 365 napjában működik, így a hétvégék és minden egyes ünnepnapon is folyamatosan jelen vagyunk mind a közterületeken, illetve a környező településeken, hogy ha veszélyeztetett személyeket találunk, akkor tudunk nekik segítséget nyújtani, akár a szállításban, akár információban, akár egyéb szociális ügyintézésben, amikor ez szükséges – tette hozzá.

Az intézmény vezetője a lakosság segítségét szeretné kérni, hogy ha bárki veszélyhelyzetben lévő személlyel találkozik, akkor az azonnal hívja az utcai szolgálat, vagy a magát az intézményt. Azonban a legjobb megoldás ilyenkor a 112-es segélyhívó szám.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság