Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem 500 ezer forintot nyert a Mátra Volán Zrt. az egészségügyi minisztérium egyik pályázatán

Csaknem 500 ezer forintot nyert a Mátra Volán Zrt. az egészségügyi minisztérium egyik pályázatán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebből a gyöngyösi autóbuszpályaudvarra egy olyan életmentő berendezést szereztek be, amely hazánk egyik leggyakoribb haláloka, azaz a szívroham esetén segíthet.

Ilyen táblák jelzik a gyöngyösi buszpályaudvaron, hogy egy félautomata defibrillátor található az állomáson. A megyéből ketten a gyöngyösi és a hatvani volántársaság is sikeresen pályázott az egészségügyi minisztérium által kiírt pályázatára. Csaknem 500 ezer forintból szerezték be készüléket.

Összesen 20-an, a pályaudvaron dolgozók is elvégezték az életmentő tanfolyamot, amely 8 – 8 órás elmélet és gyakorlati feladatokból állt.

Jól megtanulták hogy mikor és hogyan is kell használni a gépet, a készülék egy félautomata defibrillátor, amely csak szükség esetén lép működésbe. A gyöngyösi autóbuszállomáson naponta 20- 25 ezer ember utazik keresztül, az egészségügyi minisztérium pályázatának az is célja volt, hogy forgalmasabb helyeken és tömegközlekedési állomásokon is egyre több ilyen életmentő készülék legyen, hisz hazánkban az egyik leggyakoribb haláleset a szívroham, amelynél ez a készülék akár életet is menthet.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-04-29 )

Tovább az archívumra