Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázzunk értékeinkre!

Vigyázzunk értékeinkre!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyár beköszöntével a tapasztalatok szerint több a lopás és a betörés száma, hiszen ilyenkor jóval kevesebb ember tartózkodik otthon. A rendőrség ezért felhívja a figyelmet, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek az értékekre, és ha valaki elutazik, úgy az otthonát mindenki lássa el a megfelelő biztonsággal.

Egy táska a hátsó ülésen, vagy egy ott hagyott mobiltelefon. Leggyakrabban ezeket lopják nyáron. A rendőrség ezért igyekszik felhívni arra a figyelmet, hogy értékeinkre ilyenkor még nagyobb figyelmet fordítsunk.

– Gépjárműveinkben látható helyen értékeket ne hagyjunk hátra, hogy ha hátrahagyják a gépjárművet, akkor azt zárják be. Ha kerékpárral vannak, akkor a kerékpárt le kell zárni nem szabad úgy otthagyni lezáratlanul. Kézipoggyászaikban, táskáikban ne hagyjanak értékeket felül, gondolok mobiltelefonra, pénztárcára, hiszen így könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak, ha azt onnan kiveszik – mondta el Luzsi István, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság osztályvezetője.

A nyaralás miatt üresen hagyott otthonunk könnyű célpontja lehet a betörőknek, ezért fontos, hogy az ingatlant még az utazás előtt lássuk el a megfelelő biztonsággal.

– Családi házaikat, ha hátrahagyják, akkor zárják be, illetve lakásukat is. Viszont ha családi házban laknak és például a kert végében munkákat végeznek, akkor is tanácsos bezárni a kaput, illetve a családi házat annak érdekében, hogy ne hagyjunk alkalmat besurranó tolvajoknak bűncselekmények elkövetésére. Nagyon fontos, hogy strandon folyamatosan kísérjük figyelemmel az értékeinket, valaki felügyeljen rá, még ha nem is ül ott, de messziről kísérje figyelemmel. Szórakozóhelyre, hogy ha megyünk asztalon, pulton pénztárcát, telefont ne hagyjunk hátra, hiszen szintén nagyon könnyen bűncselekmény elkövetésének áldozatává válhatunk – tette hozzá.

Luzsi István figyelmeztetett arra is: ha valaki nyaral, a közösségi oldalakon pillanatnyi helyzetét ne ossza meg, hiszen ez arra enged következtetni, hogy az otthoni értékek felügyelet nélkül maradtak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság